Култовият музикант от Импулс, Сленг и Д2 Димитър Кърнев празнува

...
Култовият музикант от Импулс, Сленг и Д2 Димитър Кърнев празнува
Коментари Харесай

Култов музикант, фен на Ботев Пловдив, се ожали от Любо Киров

Култовият музикант от " Импулс ", " Сленг " и Д2 Димитър Кърнев чества своя 50-годишен празник в студиото на Д2. В момента е с сегашния екип на групата, както и с доста другари. Дичо няма да взе участие в празненството.

За групата Д2 Кърнев написа съвсем всички песни. В момента работи с някои млади реализатори, само че не дава детайлности към момента за новите си планове.

" Когато бях още в казармата, започнах с група " Импулс ". Тогава бях все доста млад и некомпетентен и доста ме беше боязън ", споделя композиторът и добавя: " След това с Дими, господ да го елементарни, основахме група " Сленг ", която беше доста сполучлива за времето си. След това направих групата Д2, която май е най-големият ми триумф ".

Димитър Кърнев също по този начин е работил много и с Дони и Момчил през деветдесетте, за които е направил забележителни части.

Един любопитен факт е, че композиторът е почитател на футболния клуб " Ботев " - Пловдив. Една от аргументите е, че той има къща до стадиона на тима, а татко му също е почитател. Кърнев е и половин пловдивчанин.

Друго необичайно нещо е, че Митко свири на китарата с лявата ръка. За него това обаче не е спънка.

" Същото е като с дясната, просто е наопаки. Трябва единствено китарата да се преработи ", смее се той.

В неговия план " Легендите " сега членуват огромният Данчо Караджов, Константин Цеков, Стенли, както и той, несъмнено. Преди време във групировката участваше и Любо Киров.

" Любо Киров беше с нас преди 5 или 6 години. След това всеки пое личния си път и никой на никого не се сърди ", споделя Кърнев.

През лятото групировка " Легендите " направи към десетина концерта из България.

" Всички концерти през лятото бяха доста хубави ", споделя той и прибавя: " Всеки един концерт е друг, обогатява те и те зарежда доста ".

" За мен в студиото си е най-хубаво да чествам юбилея. "

Кърнев е луд в музиката и се усеща най-добре към микрофоните и инструментите за обработка на тон, написа HotArena.

" На първо място се апелирам за здраве, както и да издам някоя нова ария. Имаме нови песни, които към момента не са издадени, само че скоро ще се появят ", споделя композиторът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР