Култовата пловдивска Главна влиза като проект за нов Културен маршрут

...
Култовата пловдивска Главна влиза като проект за нов Културен маршрут
Коментари Харесай

Главната стана културен маршрут в ново уеб приложение

Култовата пловдивска Главна влиза като план за нов Културен маршрут в уеб приложение, азбучник и галерия.

Идеята е гостите на града да бъдат осведомени с мястото, което е събрало на един хвърлей място здания от всички столетия – древност, средновековие, османски интервал, времето на социализма и в този момент.

Реализацията на маршрута „ Главната улица “ стартира с отделяне на четири топографски ядра – площадите " Централен “, " Стефан Стамболов “ и " Римски стадион “, " Малката основна “.

В тях са избрани обектите, които са показани с цифрови изображения, графики и анотации. Проектът е сбъднат от фондация " Про либрис ".

На тази база е основано уеб приложение: " Културен маршрут " Главната улица " на български и британски, с картата на маршрута и интерактивни връзки към информация за всеки от обектите. https://www.glavnata.eu/.



Обектите, показани в маршрута, описват за знакови архитекти, исторически събития и случки от обществения живот на града.

„ В плана на фондация „ Про либрис” е заложено и показване в 3 учебни заведения, където благодарение на мултимедийна презентация. Искаме да предизвикваме младата аудитория да открие тези монументи в градското пространство “, изясни заместник-кметът Пламен Панов.

Новият културен маршрут ще бъде показан на галерия на следващия ден от 18 часа в Дом на културата „ Борис Христов”.

Тя е придружена със особено готова брошура азбучник. До всеки разказан обект има QR код, който води към формалния уебсайт на Културен маршрут „ Главната “.

Каталог и афиш ще бъдат предоставени гратис на читалища, библиотеки, галерии, просветителни и инфо центрове.

Още вести и настоящи събития четете в
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР