Култовата група АББА, чиито песни се превърнаха в едни от

...
Култовата група АББА, чиито песни се превърнаха в едни от
Коментари Харесай

Култoвата група АББА се завръща

Култовата група АББА, чиито песни се трансфораха в едни от най-разпознаваемите шлагери за всички времена, а албумите им се продаваха в милиони копия, оповестиха в обществените мрежи, че се завръщат на музикалната сцена. Скандинавските реализатори са записали две нови песни, които ще бъдат показани онлайн от холограми на музикантите.
 20-1-2  20-1
“Решението да продължим напред с забавен план с холограми на АББА имаше непредвидени последствия. Всички усещахме, че след 35 години ще бъде занимателно да обединим силите си и да отидем в звукозаписното студио. Така и направихме. И беше все едно времето е спряло и сме били единствено на къса отмора. Изключително радостно прекарване! ”, написа групата в общо изказване.

Една от тези “неочаквани последствия ” е озаглавена I Still Have Faith in You ( ”Все още имам вяра в теб ”) и ще бъде включена в специфичен филм за групата, който ще бъде излъчен по малкия екран през декември.
“Може и да сме остарели, само че песните са нови. И възприятието е прелестно ”, приключват обръщението си шведите.
Бьорн Улвеус, композитор, вокалист и китарист на АББА, разкри елементи към идния концерт на групата в Брюксел. Акцентът в участията им ще бъде двучасово телевизионно шоу с компютърно генерирани аватари на квартета. За задачата изпълнителите са били сканирани цифрово и “подмладени ”, с цел да наподобяват по същия метод, както през 1979-а, на третото си и последно турне.

През годините групата се е въздържала от примамливи оферти да пеят още веднъж пред аудитория – през 2000-а година им предложили 1 милиарда $, с цел да вземат участие в концерт, споделя Улвеус, само че отхвърлят. През 2014-а той сподели: “Никога повече няма да ни видите дружно на сцената… не се нуждаем от пари ”.

Агнета Фелтскуг, Ани-Фрид Люнгста, Бьорн Улвеус и Бени Андершон се разделиха през 1982 година, откакто в продължение на едно десетилетие бяха доста известни в целия свят с шлагерите си Waterloo, Dancing Queen, Mamma Mia, Super Trouper и други. Групата за финален път се показа пред аудитория през 1986 година, въпреки публично да не се е разпаднала. Четиримата й членове тогава увериха, че повече няма да пеят дружно.

Междувременно на 20 юли тази година следва премиерата на продължението на паметния мюзикъл “Мама Миа ”. В него още веднъж ще се извършват единствено песни на АББА, а в лентата ще забележим Лили Джейм, която ще изиграе младата Дона (Мерил Стрийп), към която се върти и сюжетът. Продуценти още веднъж са Джуди Креймър и Гари Гецман, които са измежду основателите на първия филм.

“Мама Миа ” съумя да завоюва международен боксофис от 609 милиона $ при бюджет 52 милиона, както и две номинации за “Златен глобус ” – за най-хубав мюзикъл/комедия и за най-хубава актриса – Мерил Стрийп.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР