Кулинарни традиции или маркетинг трик и как различните държави залагат

...
Кулинарни традиции или маркетинг трик и как различните държави залагат
Коментари Харесай

Проф. Балтов представя: Кулинарни традиции или гурме за туристи

Кулинарни обичаи или маркетинг трик и по какъв начин другите страни залагат на гастрономията за сполучлив туристически бранд- Тази тематика показа в ефира на Дарик Югоизток ректорът на Бургаския свободен университет проф. доктор Милен Балтов.

В авторското предаване „ Икономистът приказва “ проф. Балтов направи самобитен тур из международната кулинарна карта. И разкри любопитни и малко известни обстоятелства за това, до каква степен фактически така наречен обичайни ястия са свързани с достоверната национална кухня и локалната просвета в другите райони. Много от рецептите, презентирани като част от бита и живота на популацията от епохи, в действителност се оказват ребрандирани остарели комбинации от артикули, от дълго време познати измежду ценителите, само че с други наименования или пък са артикул на стопански фактори в съответните страни през последните десетилетия. Но пък сполучливо са интегрирани в нова гастрономическакултура.

Що е трделник, какви са аргументите през 60-те години на предишния век – във време на урбанизирано индустриално общество във Англия, да се появи ястието „ Обядът на орача “, по какъв начин свръхпроизводството се трансформира в съществена съставна част за туристическото гурме, а мамалигата – в полента, чуйте от проф. доктор Милен Балтов в „ Икономистът приказва “ по Дарик Югоизток:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР