Кулинарни хитрости, които ще направят времето прекарано в кухнята по-приятно

...
Кулинарни хитрости, които ще направят времето прекарано в кухнята по-приятно
Коментари Харесай

Кулинарни хитрости, за които ще сте благодарни

Кулинарни хитрости, които ще създадат времето прекарано в кухнята по-приятно

Не е толкоз мъчно да се превърнете в примерна стопанка: просто би трябвало да почиствате в точния момент и да не сте мързеливи и да готвите вкусно. Но има някои трика, за които знаят единствено опитните домакини, които готвят на драго сърце.

В тази публикация сме събрали за вас най-ефективните и известни кулинарни хитрости, които могат да ви оказват помощ в кухнята.

Ако сте пресолили супата
Ако супата ви е прекомерно солена, прибавете към нея един обелен картоф – той ще всмуква цялата непотребна сол.

Отстранете непотребната лой от готовото ядене
Супата или сосът са се получили прекомерно мазни? Няма значение: пуснете кубче лед в съда, в който ястието се готви.

Използване на сол при варене на яйца
Винаги би трябвало да имате ресурс от сол в кухнята си. Възможностите за приложимост са безкрайни! Например, да сварите яйца в авансово подсолена вода: в края на краищата ще бъде доста по-лесно и по-бързо да ги обелите. Но това надалеч не е единственият метод за дейно потребление на солта.

Неприятни миризми в кухнята
Солта се бори с миризмите доста добре. За да предотвратите образуването на неприятна миризма в пластмасовите съдове, които краткотрайно не се употребяват, прибавете към тях щипка сол. Между другото, в случай че има неприятна миризма в термоса, просто го изплакнете с гореща солена вода. Солта в композиция с лимонен сок ще отстрани всяка миризма от всякаква повърхнина – било то острият мирис на чесън или досадната миризма на риба.

Увеличаване на периода на валидност на млечните артикули посредством прибавяне на сол към тях
Можете да удължите живота на някои млечни артикули, като добавите щипка сол към тях, с цел да не се скапе сиренето, увийте го в забрадка, потопена в солена вода и съхранявайте в хладилника.

Не изхвърляйте употребяваната вода
Охладената вода, която остава след варене на макаронени произведения или картофи, може да се употребява за поддържане на саксийните растения, които красят вашата кухня.

Затопляне на захаросания мед
Ако незабавно би трябвало да разтопите захаросания мед, поставете буркана с мед в купа с доста гореща вода.

Определяне свежестта на яйцата
Пресните яйца ще се сварят, оставайки успоредни на дъното, а развалените ще изплуват с тъпия край нагоре.

Използване на формите за лед
Ако след вечерята или празниците ви остане малко вино, което в този момент единствено заема място в хладилника, намерете почтено приложение за него. Замразете го в във формите за лед, след което използвайте замразените кубчета вино в супи и сосове.

Натурален сос
Замразете пресни подправки във форми за лед, заливайки със зехтин. Така когато и да е ще имате в подготвеност необикновен естествен сос, който също така е запазил всичките си витамини и потребни свойства.

Не съхраняваме всичко в хладилника
Хладилникът е неприятно място за предпазване на вашите домати, цитрусови плодове и банани: последните просто ще станат черни и ще изгубят апетитния си тип, а за доматите и портокалите, студената температура ще бъде нездравословна и просто ще убие целия мирис и усет.

Вижте още: Почистване на мазната кожа в домашни условия и справяне с акнето

Изберете вярната компания за плодовете и зеленчуците
Не съхранявайте бананите до други плодове. По-добре е въобще да не съхранявате бананите дружно, а да ги отделите един от различен, тъй че да останат свежи и жълти по-дълго. Това е по този начин, тъй като те отделят етилен, който кара другите плодове и зеленчуци да узряват по-бързо.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР