Кулинарията и храненето са като дрехите и колите. Непрекъснато излизат

...
Кулинарията и храненето са като дрехите и колите. Непрекъснато излизат
Коментари Харесай

Тенденциите в храненето през 2020 година

Кулинарията и храненето са като облеклата и колите. Непрекъснато излизат нови и нови неща като усети, аромати, храни.

А в случай че погледнем оттатък вечерта, оттатък месеца, оттатък годината? Какви ще са трендовете в света на кулинарията през 2020 година – ето какво плануват от foodpanda:

Веганство

Все повече веганството взима превес над вегетарианството. Движението, основано на живот без скотски артикули, въвлича доста съидейници и ще се разраства със същата скорост и през 2020 година.

Улична храна

Уличната храна се употребява от към 2,5 милиарда души всеки ден по света. Разнообразието се усилва и това кара хората все по-често да прибягват към този вид комфортна и лесна кухня. Докато преди пицата беше най-обичаната улична храна, през днешния ден от ъгъла ни притеглят гироси, бургери, китайско, индийско, фингър фуудс и общо взето съвсем всичко, което може да получим и в ресторант.

Скара

Дали ще бъде печено на огън или тепаняки, месото ще остане една от най-обичаните храни и през 2020 година. Определено тези натурални способи ще бъдат желани пред храните приготвени на тиган или във фурна.

Здравословно хранене

През последните години спортът и здравословното хранене стават се радват на огромна известност. Все повече пораства потреблението на киноа, семена, корени и кълнове. Тази наклонност ще се резервира през 2020 година, като в същото време ще намалее потреблението на млечни артикули.

Високомазнинно хранене

През 2019 година извънредно известно стана високомазнинното-нисковъглехидратно хранене. Този режим включва потреблението на повече мазни храни от скотски генезис. Очаква се през 2020 година този метод на хранене и веганството да си съперничат като известност.

Пица

Този тестен феномен държи първото място като най-обичана и поръчвана храна през последните няколко години. Очаква се тази наклонност да се резервира и през 2020 година. Нейно величество пицата остава обичана храна и за дребни, и за огромни когато и да е на денонощието.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР