Кулеба каза, че Киев няма да приеме отказа за статут

...
Кулеба каза, че Киев няма да приеме отказа за статут
Коментари Харесай

Кулеба: Украйна няма да се примири с евентуален отказ от членство в ЕС

Кулеба сподели, че Киев няма да одобри отхвърли за статут на претендент за участие в Европейски Съюз

Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че управлението на страната няма да одобри отхвърли да се даде на Украйна статут на претендент за участие в Европейски Съюз, в случай че Европейската комисия не удовлетвори молбата на Украйна. Това оповестява ТАСС, базирайки се на Financial Times.

„ Ако не получим статут на страна претендент, това ще значи единствено едно – че Европа се пробва да ни измами. И няма да се примирим. Украйна е единственото място в Европа, където хората умират за полезностите, на които се крепи Европейският съюз. Мисля, че към това би трябвало да се отнасяме с уважение”, сподели Кулеба.

Той акцентира, че Киев няма да се съгласи на различни разновидности, в това число разширение на правата на страната, обвързвана с Европейски Съюз. По думите му приемането на статут на претендент за присъединение към Европейския съюз през юни ще разреши " да седнем на масата за договаряния и да решим всички други въпроси ", в това число изискванията за присъединение към общността. Това е приоритет за Киев.

„ Преди три месеца страната ни даже нямаше изгледи за участие. Сега се разисква въпросът какъв брой време ще отнеме “, разяснява Кулеба думите на френския президент Еманюел Макрон, че процесът на присъединение на Украйна към Европейски Съюз може да се проточи с доста години или даже десетилетия.

По-рано френският президент Еманюел Макрон огласи вероятните периоди за присъединение на Киев към Европейския съюз. Според него процесът на присъединение на Украйна към Европейския съюз може да отнеме няколко години, даже десетилетия,пише Лента.ру.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР