Кулеба благодари, че сме приели бежанците и добави, че случващото

...
Кулеба благодари, че сме приели бежанците и добави, че случващото
Коментари Харесай

Кулеба: Дойдох да благодаря на България за това, че подкрепяте украинската държава и народ

Кулеба благодари, че сме приели бежанците и добави, че протичащото се в Украйна е значимо за целия район
„ България е дребна страна, надлежно с нашите благоприятни условия ние опитваме оптимално да подкпрепим украинския народ. Към момента повече от 91 000 украинци са признати на наша територия като 80 000 от тях са получили краткотрайна протекция. България продължава да обезпечава и филантропична помощ. БЧК е дал в размер на 1 милион и половина евро, а Министерство на външните работи – с 185 000 евро, които са пренасочени през хуманиратни организации. Ще продължим да поддържаме Украйна съгласно нашите благоприятни условия ”, съобщи на взаимен брифинг с министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба нашият първи посланик Теодора Генчовска.

Тя го поздрави за рождения му ден и му пожела да има сили да продължи започнатото.

„ София значи мърдост и си поисквам това. Дойдох да благодаря на България за това, че подкрепяте украинската страна и народ.

Сигурен съм, че България прави това не поради обичайно положителните ни отношение, само че поради това, че сигурността на Украйна значи сигурност за България. България схваща, че сигурността за Украйна значи и сигурност за България и всички страни на Черно море. Ние не се бием единствено за Украйна, само че и поради вас, с цел да може вие в никакъв случай да не сте изправени пред съветските опити да окажат влияние и да причинят вреди във вашата страна ”, съобщи Дмитро Кулеба. Той акцентира благодарността си към европйската вероятност на Киев. 

„ Наясно съм с ролята на Русия в историята на България ”, сподели Кулеба и добави: „ Исторически Русия е направила някои неща, които оставят страсти в съзнанието на хората, само че това не е Русия, която заслужава състрадание и схващане. Надявам се, че ще пристигна по-скоро денят, когато мирът в региона на Черно море ще се възвърне, ще се върнем към културата и туризма и от ден на ден украинци ще посещават България като туристи, а не като бежанци, съобщи Дмитро Кулеба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР