Кукловодите на прехода са 3 лица - Александър Лилов, Андрей

...
Кукловодите на прехода са 3 лица - Александър Лилов, Андрей
Коментари Харесай

Праматарски: Корените на злото са още преди 33 години, те бавеха и не искаха да има реформи

Кукловодите на прехода са 3 лица - Александър Лилов, Андрей Луканов и Петър Младенов. Те измислиха тактика, която споделя, че се имитира преход, само че в лявото политическо пространство да остане единствено Българска социалистическа партия, а в дясното пуснаха няколко партии, а по-късно започнаха да се основават и нови, които нямат нищо общо с традициите. Това сподели в ефира на NOVA някогашният министър на търговията и ръководител на Демократическата партия Александър Праматарски.

" Умишлени проблеми бяха вкарани в Конституцията и стоят до ден-днешен. Това са бомби, които цъкаха от самото начало на така наречен Преход, който беше управляем извън и манипулиран. Начинът на избиране на президент не трябва да е директно, а Народното събрание да го избира. Нито един президент не се е въздържал да пробва да уголемява пълномощията си ", уточни той. И добави, че държавното управление е извънредно развален компромис. 

" Привържениците на ПП-ДБ се усещат предадени. Смятат, че обединението е неразбираема. Прокуратурата постоянно е била подвластна от политическата власт, само че ѝ е влияела, изключително върху изпълнителната власт. Длъжността основен прокурор не може да бъде закрита, тъй като за това е нужно Велико народно събрание ", означи Праматарски.

По думите му е огромен проблем едноличната власт на основния прокурор, разказана в Конституцията. " Има избори за парламент и президент, само че правосъдната система е изцяло капсулирана и се възпроизвежда между тях. Над тях е само и единствено Господ. Служебните държавни управления и зам.-министрите също са съществени проблеми. Аз съм последовател на мажоритарния избор ", разяснява Праматарски.

" Първият митинг не беше против самата Конституция, а по тази причина, че не се правеше тя. Тогава Българска социалистическа партия с доста операции съумя да завоюва изборите за Велико народно събрание. Така беше попарена цялата демократична общественост. Корените на злото са още преди 33 години, те бавеха и не желаеха да има промени - тактиката беше да се одобряват доста стопански закони. Политическата власт на Българска социалистическа партия желаеха да бъде трансформирана в икономическа. Накрая направиха Конституция, която ги устройва ", спомня си той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР