Куклите Барби от десетилетия са не само сред любимите играчки

...
Куклите Барби от десетилетия са не само сред любимите играчки
Коментари Харесай

Това, което ни прави различни, ни прави красиви

Куклите Барби от десетилетия са освен измежду обичаните играчки на дребните девойки, само че и измежду техните образци за подражателство. По тази причина нееднократно са били подложени на критика поради идеалистичните стандарти за хубост и живот, който основават, както и за нетолерирането на другите.

В последните години компанията производител Mattel стартира и продължава акция, целящи да се махне това леке от името си. Така се появиха първо кукли с друг свят на косата, след това с друг цвят на кожата, а през днешния ден можем да си закупим и Барби квалифициран правист или пък Барби фотожурналист, а за какво не и Барби откривател на дивата природа или Барби с хиджаб.

176 разнообразни кукли с девет разнообразни телосложения, 35 тона на кожата и 94 разнообразни прически - това е разнообразието, което през днешния ден учи дребните девойки, че не всички наподобяват като тях. А последната сбирка на Барби сполучливо го добавя.

What makes us different makes us beautiful! ✨ Introducing 6 new, unique dolls to the #Barbie #Fashionistas line!

Shop now: https://t.co/zTVjMZJUN6. #WeAreBarbie pic.twitter.com/V6yCFnexgr
— Barbie (@Barbie) January 28, 2020
Новите дизайни на куклите бяха показани преди дни и още веднъж привлякоха вниманието на всички. Линията Barbie Fashionistas е основана, с цел да покаже всички измерения на хубостта и модата.

Всяко момиче, което има витилиго, или друго, което по една или друга причина е изгубило косата си, може да се припознае в новите кукли. Едната е с по-тъмен цвят на кожата и бели петна по нея, а гледайки я незабавно се сещаме за модела Уини Харлоу, която потвърди, че това заболяване не е спънка даже за подчинение на стилния подиум.
 Снимка 463954

Куклата без коса има красило лице и усмивка, носи огромни, златни обеци и рокля с флорални претекстове. Изглежда щастлива, макар минуса си.

Mattel released new Barbies including a doll with no hair and one with vitiligo. Thus the brand wants to showcase 'a multi-dimensional view of beauty and fashion. Looove. Let's celebrate our differences. #Diversityrules #representationmatters #barbie #mattel #vitiligobarbie pic.twitter.com/wJRnEhaVno
— Janice Deul (@JaniceDeul) January 29, 2020
Миналата година компанията производител показа модел Барби в инвалидна количка . Онази руса кукла, която се трансформира в знак на компанията, а през днешния ден е и знак на особеното и толерантността. Това е и един от най-продаваните модели за 2019 година Сега към нея се причислява и Барби със златна протеза, вместо един крайник .
 The Hilton, Мексико Сити и един Барби апартамент
Защо един от хотелите Hilton се трансформира в розова Барби приказка

Една специфична годишнина на най-популярната кукла

Кен също претърпява промени , които са в по какъв начин с времето. Сега той е с дълга, руса коса, на инат на към този момент остарелите стандарти и прически. А полово неутралните кукли Барби също се радват на огромен интерес, написа CBS News.

Barbie Debuts New Fashionista Dolls With Vitiligo and Baldness -
After Success of Wheelchair-Using #Barbie, Company Rolls Out Dolls With Hair and Skin Differences #inclusion #Disability https://t.co/j5obi1fChS pic.twitter.com/Xje1hNN1M4
— PflegeteamHimmelGmbH (@PflgeteamHimmel) January 29, 2020
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР