Куклен театър – Русе ще посрещне едно модерно, наситено с

...
Куклен театър – Русе ще посрещне едно модерно, наситено с
Коментари Харесай

„Парченце от луната“– магическа приказка с акробатика, танци и рок музика гостува в Русе

Куклен спектакъл – Русе ще посрещне едно съвременно, наситено с магия и метафизичен послания фамилно зрелище. В неделя, 17 март, от 11:00 и 12:30 часа, ще гостува постановката „ Парченце от луната “ на Държавен куклен спектакъл – Стара Загора. Спектакълът, подобаващ за деца над 6 годишна възраст, сплотява в себе си чаровни кукли, атрактивна сценография и специфични резултати, въздушна акробатика, лиризъм и динамичност.

Продукцията е плод на гения на актрисата Анна-Валерия Гостанян, която е създател на текста и режисьор на спектакъла. Той увлича феновете в приключението на неразделните другари Ру и Леа, опитващи се да стигнат луната и да вземат късче от нея. Действието се развива на атрактивна скейт площадка под съпровода на модерна рок музика от Пламен Петков.

 Представлението впечатлява с образните си резултати и чаровни кукли, огнен змей и великански макове, които изпълват многофункционалната и изчислена до милиметър сценография от Наталия Гочева. Забележителни са и акробатичните номера с обръч, които актрисата Мария Джойкева извършва в ролята на шантавата, само че мъдра Луна.

 За русенската аудитория „ Парченце от луната “ е неповторим късмет да се допре до нещо друго от обичайния репертоар в града. Пиесата сплотява класическото куклено изкуство с танц, модерна музика и акробатика в един реформаторски авторски метод. Една пиеса за другарството, което остава мощно и след многото инциденти през които минаваме. За хората, които са ни толкоз близки и сме приели за даденост, че постоянно не виждаме тяхната лоялност и поддръжка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР