Кухнята е мястото, където ежедневно прекарваме голяма част от времето

...
Кухнята е мястото, където ежедневно прекарваме голяма част от времето
Коментари Харесай

Как малката кухня да стане голяма

Кухнята е мястото, където всекидневно прекарваме огромна част от времето си, било, с цел да закусим, да си сготвим нещо вкусно или да поканим другари на вкусна вечеря. В множеството случаи въпросното помещение е много малко и даже няма къде да се обърне човек, камо ли да си предложения посетители. В реалност обаче кухнята даже и дребна може да се трансформира в отлично място за превозване на повече време. Ето и няколко съвета от интериорните дизайнери:

1. Особеност на разпределението на помещението.

В множеството случаи, когато кухнята фактически е дребна, има смисъл да се откажете от вратата, като тя се размени с арка. Подобно решение образно прави помещението по-голямо и човек не се усеща „ притиснат” сред четири стени. Струва си да се обърне внимание и на разновидността кухнята да се сплоти с дневната. Подобно решение разрешава да се избегнат всички дефекти, свързани с дефицита на жилищна повърхност. Това решение също по този начин трансформира кухнята в оптимално удобно помещение и я прави по-функционална.



2. Какъв жанр да бъде кухнята

Струва си да се обърне внимание на три съществени стила:

Класически – не значи остаряло или скучно. Просто тук би трябвало да се откажете от примамливи украси, които могат да „ задавят” така и така дребното пространство, отделено за кухня, като да вземем за пример цветя или погрешно съчетаване на мебели и битова техника.

Съвременен . Подразбира се, че става дума за потреблението на модерни материали, с помощта на които може да извършите кухнята оптимално удобна и стилна.

Минимализъм – един от най-разпространените и обичани стилове. Тук всичко е доста просто. Има деловитост, мултифункционалност, минимално количество фон и оптимално потребна повърхност.





3. Осветлението

При избора на осветяване би трябвало да се обърне внимание на такива елементи като прозореца. Дневната светлина въпреки всичко е отличен източник на осветлени, изключително рано заран. Затова не е добре прозорците да имат тежки пердета или плътни шори. Достатъчно е да се закачи едно полупрозрачно леко перде. Добре е работната зона към печката да разполага с в допълнение осветяване, като се употребяват светодиотни лампи.





4. Подът

На първо място подът в кухнята би трябвало да е резистентен на механични повреждания, да не е хлъзгав и елементарно да се почиства. Най-добре е да се употребява линолеум или мозайка. Не се втурвайте на рисуваните подове. Придържайте се към сдържаните тонове и оттенъци с реплика на камъни или дърво. Също по този начин си коства да обърнете внимание на гланцираните покрития. Те са отлични за дребни пространства, като ги вършат образно по-големи за сметка на отражението на светлината.



5. Стените

На първо място тук би трябвало да се обърне внимание на цветовата гама и устойчивостта на определените материали. На пазара през днешния ден има голям избор от цветове. Избирайте цветове, които ще са в естетика с цвета на мебелите, само че освен. Все отново колкото по-светли са стените, толкоз по-уютно и по-просторно наподобява помещението.



6. Мебели за дребни кухни

Преди всичко мебелите за дребни кухни би трябвало да са компактни и многофункционални. Добре е да се вземат трансформиращи шкафове. В тях могат да се сложат разнородни движимости. Също по този начин е добре да се избират по-малки маси и столове, които няма да лишават доста от пространството на помещението.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР