Кучето робот, което често се превръща в протагонист на множество

...
Кучето робот, което често се превръща в протагонист на множество
Коментари Харесай

Кучето робот от Boston Dynamics е новата Лара Крофт

Кучето робот, което постоянно се трансформира в протагонист на голям брой занимателни реклами на Boston Dynamics, се преквалифицира от боксова круша в същински археолог.

Той няма лично имение и иконом, само че има неповторими качества да събира данни и да прониква във всяко, даже и в най-малките пространства.

В момента, кучето робот на име Spot изследва руините на Помпей. Основната цел е възстановяване на мониторинга на съществуващи територии и повишение на знанията за напредъка на археологическите разкопки на исторически обекти.

Spot ще бъде тестван в подземни тунели към гробници. Добре прочут факт е, че крадци от години копаят дупки в руините и крадат реликви.

Защо е нужен робот при сходни интервенции? Тъй като положението на отворените от крадци тунели и гробища е извънредно несигурно, е доста рисково човек да влиза в тях.

Роботът е в положение да изследва територията без доста интервенция и увреждане както на себе си, по този начин и на руините.

Според шефа на Археологическия парк Помпей Габриел Зухтригел сходни технологии не са били употребявани преди робота Spot. Използването на роботизирана технология разрешава да се работи с висока скорост и в цялостна сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР