Кучето Арес никога не е било домашен любимец, никой не

...
Кучето Арес никога не е било домашен любимец, никой не
Коментари Харесай

Живот с диаметър няколко педи: Арес - кутрето пазач, което трупа заболявания, докато расте на верига


Кучето Арес в никакъв случай не е било домакински любим, никой не го е обичал. Не е бил и бездомно куче. За разлика от тях, не е имал опция да се движи, да върви, да развие тялото си. Той е бил надзирател, живял е на верига, движиел се е с диаметър няколко педи, тежко е гладуващ.

Болен е от дирофилариоза, четирите му крачета са брутално деформирани. Арес скоро навършва една годинка. Предстоят му доста лекарски прегледи и ортопедични интервенции.

„ Той е извънреден, безпределно отзивчив и доста любопитен. Преди дни навърши една годинка. Придвижва се с болежка и не е пораснал като обикновено куче. Това, което му се е случило, се случва несъмнено на още стотици хиляди кучета в България. Бил е вързан и е хранен с несъобразена за него храна. Давали са му самун. Купен е, с цел да бъде надзирател на склад. При нас го докара служащ от склада. Голямото ни терзание е, че в този момент на негово място е вързано ново кутре “, описа пред bTV Надя Станчева от Animal Rescue Sofia.



„ Надяваме се, че може да настъпи цялостна смяна за Арес, с цел да може да живее обикновено, да се движи обикновено, да не го боли и да върви, а за какво не и да тича. За страдание с изключение на забележимите проблеми има и дирофилариоза – червей в сърцето. Това е паразит, който се придвижва от комар, а той не е бил обезпаразитен. Предстои ни десетина месеца лекуване “, разяснява още Надя Станчева.



„ Хирургът ще поправя първо предните крака. Тогава ще настъпи смяна в стойката и позата му и се чака да стартира да употребява по-правилно и задните крайници. И може да не се стигне до интервенция на тях. Необходима е и нужна физиотерапия “, изясни тя.

Има дарителски сметки, по които се събират пари за лекуването на Арес.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР