Кучетата с тъпи муцуни и малки носове са по-любвеобилни и

...
Кучетата с тъпи муцуни и малки носове са по-любвеобилни и
Коментари Харесай

Ето кои са най-любвеобилните кучета

Кучетата с тъпи муцуни и дребни носове са по-любвеобилни и са по-добри пазачи от породите с дълги носове, откриха австралийски учени, представени от Ей Би Си и Българска телеграфна агенция. Резултатите от проучването изясняват модата на породите с къси носове. Специалистите са разтревожени от данните, че животните с плоски муцуни боледуват повече и постоянно умират прибързано. Те в действителност наподобяват прочувствено и очевидно държанието им компенсира неудобството поради по-големите разноски за ветеринар.

Учените от университета на Сидни са работили с данни за 60 000 кучета с всевъзможен размер и форми - от чихуахуа, до нюфаундленд. Те са обхванали общо 45 породи, с цел да открият връзката сред физическите характерности на животните и държанието им.

Резултатите демонстрират, че без значение от размера на кучета, формата на черепа въздейства мощно върху държанието.

Породите с къси носове по-често са любвеобилни и изпълнителни от тези с остри муцуни. Когато се усещат застрашени от нещо необичайно за тях обаче, кучетата с тъпи муцуни реагират като добър надзирател и показват отбранителна настъпателност - хапят, лаят и дишат учестено.

За разлика от тях животните с удължени муцуни по-често са плахи и деликатни, а и по-малко нападателни към непознати.

Кучетата с тъпи муцуни наподобяват по-мили, тъй като очите им са ситуирани по-близо и са начело. Затова зрението им евентуално наподобява повече на човешкото. Така те могат и по-добре да наблюдават какво им сочи човек.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР