Кучетата от породите джак ръсел териер и йоркширски териер имат

...
Кучетата от породите джак ръсел териер и йоркширски териер имат
Коментари Харесай

Кучетата джак ръсел териер и йоркширски териер живеят най-дълго

Кучетата от породите джак ръсел териер и йоркширски териер имат най-дълга междинна дълготрайност на живота, откри изследване на английски и тайвански експерти, представени от електронното издание " Юрикалърт ".

Експерти от Националния тайвански университет в Тайпе и от английския Кралски ветеринарен лицей са анализирали сведения за умряли кучета в Обединеното кралство в интервала сред 2016 и 2020 година Те са употребявали базата данни " Веткомпас ", като са категоризирани 18 породи кучета, приети от " Кенъл клъб " - основната английска киноложка организация, както и информация за такива, които са кръстоски.

Във Англия джак ръсел териерите живеят най-дълго - приблизително 12,7 години, следвани от йоркширски териери (12,5 г.), бордър коли (12,1 г.) и спрингер шпаньоли (11,9 г.). За разлика от тях френският булдог има най-кратка дълготрайност на живота - едвам 4,5 година Това е почти с три години по-малко от други породи с плоска зурла, при които се следи ниска дълготрайност на живота - британски булдог (7,4 г.) и мопс (7,6 г.). Авторите допускат, че това може да се дължи на огромните опасности за здравето, пред които са изправени разновидностите със характерна форма на лицето.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР