Кучетата от дребни породи са прекрасни приятели, които обичат да

...
Кучетата от дребни породи са прекрасни приятели, които обичат да
Коментари Харесай

Кучешки храни подходящи за кучета от дребни породи

Кучетата от дребни породи са прелестни другари, които обичат да бъдат до нас от самото начало. И до момента в който вашето кученце може да се усеща като огромно куче - истината е, че по-малкият им храносмилателен тракт и неповторимият метаболизъм носят разнообразни хранителни потребности от тези на огромните кучета. Специалистите от ще ни оказват помощ да определим най-хубавата храна за дребни кучета и по какъв начин да им задоволим потребността от хранителни субстанции най-пълноценно. Нека да разгледаме техните препоръки за храненето на домашните ни любимци.

От каква кучешка храна се нуждаят дребните кучета?

Кучетата от дребните породи могат да бъдат с тегло няколко кг, даже в някои случаи единствено 1-2 кг. Ако вашето кученце попада в тази категория, то несъмнено знаете, че неговата храносмилателна система и метаболизъм имат някои значими разлики спрямо по-големите кучета.

Малка захапка

Дребните кучета имат дребни муцунки и пай нос, представете си един френски булдог. Зъбите им също са по-малки спрямо тези на огромните кучета. Малките кученца нормално се усещат по-удобно да ядат по-малки гранули суха храна, тъй като по-лесно вземат храната си и я отхапват.

Размер на стомаха

Колкото по-малко е кучето, толкоз по-малък е стомаха му и не може да побере доста храна. Сухата кучешка храна за дребни породи е богата на калории и хранителни субстанции. По този метод всичко, от което се нуждае вашето кученце, се предлага в по-малък размер.

Метаболизъм

С по-малкия размер тяло идва и по-бързия метаболизъм. Това значи, че кучетата от дребни породи постоянно се нуждаят от повече калории на кг телесно тегло, в сравнение с техните братовчеди от по-големите породи. за дребни породи дава отговор на тази потребност, тъй като е по-енергийно наситена по отношение на гранулите за кучета от огромни породи.

Време за храносмилане

Малките кучета имат по-кратко време за храносмилане. Това значи, че техният метаболизъм изисква по-малко време за мелене на храната. Поради тази причина диетата им би трябвало да бъде мощно смилаема. Висококачествен протеин и други потребни съставки в диетата за дребни породи ще:

• Увеличи оптимално храносмилателната ефективност;

• Насърчи развиването на чиста мускулатура;

• Предотврати запек и други признаци на смутен стомах.

Други съображения при храната за дребни кучета

Избягвайте прехранването

Само тъй като дребните кученца изискват повече калории на кг по отношение на огромните кучета - това не значи, че би трябвало да ядат прекалено много калории. Прекомерното хранене може да аргументи затлъстяване, постоянно срещан здравословен проблем при кучетата, който води до артрит, диабет, сърдечни и белодробни проблеми, хипертония, някои типове рак и други Така че даването на вярното количество храна всеки ден е значимо и това включва освен сухата храна, ами и всички лакомства, които вашето кученце получава.

Имайте проект за лакомствата

Малките кученца постоянно молят за в допълнение похапване, без значение дали това е обичано кучешко лакомство или останки от масата. В допълнение към затлъстяването, недохранването също е висок риск при тях. Когато одобряват прекалено много лакомства, стомахчето им се запълва напълно и остава по-малко място за хранително уравновесена храна. Един тип те са децата, които си „ скапват вечерята “. Даването на лакомства може да бъде специфичен метод да се свържете с вашия домакински любим, само че е значимо да го вършиме по метод, който не е гибелен за здравето му.

Какво поучават експертите?

Мислете съразмерно. Например една закуска, която ни се коства малко като количество, в действителност може да е прекалено много калории за дребното куче.

Определете предел за бисквитки и лакомства. Не би трябвало повече от 10% от дневния банкет на калории на кучето да идва от лакомства.

Отнасяйте се интелигентно и използвайте нискокалорични лакомства, без значение дали това е пакетирано лакомство за кучета или зеленчуци като зелен боб без натрий, нарязани на кубчета моркови или части маруля. Храните за някои хора са токсични за кучетата - тъй че проверете деликатно, преди да дадете лакомство на вашето кученце.

Избягвайте мазни, кремообразни и пикантни храни. Богатите храни могат да причинят освен повръщане и диария, само че и панкреатит - инфектиране на панкреаса, което може да бъде съдбовно и постоянно изисква хоспитализация за лекуване.

Съображения за кръвната захар

Поради по-бързия си метаболизъм, кучетата от дребни породи са изложени на риск от развиване на ниска кръвна захар. Това може да аргументи уязвимост, несигурно вървене, трептене и даже гърчове, колапс или гибел. За да предотвратите този проблем, разделете дневната хранителна дажба на вашето кученце на няколко по-малки хранения денем. Това оказва помощ на кръвната им захар да остане постоянна.

Ниската кръвна захар е огромен риск за доста дребни кучета (особено тези под пет килограма) и млади кученца.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР