Кучетата обогатяват живота ни – те ни правят по-добри хора.

...
Кучетата обогатяват живота ни – те ни правят по-добри хора.
Коментари Харесай

Три неща, които можем да научим от кучетата

Кучетата обогатяват живота ни – те ни вършат по-добри хора. Едновременно другарче в игрите, за гушкане в леглото и душеприказчик – неслучайно споделят, че кучето е най-хубавият другар на индивида. Към това се прибавя и фактът, че можем да научим куп житейски уроци от четириногите. Ето три от тях:

1. Осъзнатост

Кучетата живеят Тук и Сега. Те не мислят за предишното и не се тревожат за бъдещето. Важен е единствено актуалният момент. Най-вече дребните неща ги вършат щастливи: малко погалване зад ушите, чорап вместо играчка или някое лакомство апропо – от кучетата се учим да обръщаме внимание на дребните неща в живота и да ги ценим доста повече. 

2. Оптимизъм

Току-що отворило очи, кучето се впуска в новия ден, изпълнено с сила, жизненост и вдъхновение. Дали от време на време се съмнява, казвайки си: „ Не, това не го мога “? Едва ли! Кучетата преследват въодушевено мишки, които са доста по-пъргави от тях, или гонят птички с убеждението, че и те могат да летят. Да, подобен оптимизъм в действителност е инфекциозен!  

3. Без предубеждения

На кучето му е напълно безразлично кои сме, по какъв начин изглеждаме и какъв брой печелим. То приема всеки човек с доверие и отворено сърце, без каквито и да било предубеждения. Обичта е всичко, което има значение. На този, който му я засвидетелства, кучето ще отвърне със 100 пъти по-голяма.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР