Кучетата не са целия ни живот, но го доизпълват. Нашите

...
Кучетата не са целия ни живот, но го доизпълват. Нашите
Коментари Харесай

Любопитни факти за най-добрия приятел на човека – кучето

Кучетата не са целия ни живот, само че го доизпълват. Нашите домашни любимци постоянно стават неделима част от фамилията. Те са предани, любящи и всеотдайни и без значение, че пакостите им от време на време могат да изкарат човек отвън равновесие, никой притежател на куче не би се разделил с най-хубавия си другар.

Учени от Калифорния изследвали 36 кучета от 14 разнообразни породи и разкрили, че множеството са безразлични, когато притежателите им ги пренебрегнали до момента в който притежателят им не почнал да обсипва с внимание плюшено куче. Тогава държанието на кучето се променяло трагично и започвало да ръмжи със зъби. Проучването демонстрира, че даже и кучетата да са най-хубавият другар на индивида, те въпреки всичко имат потенциала да ни изненадат и ние не знаем всичко за него.

Ето още няколко обстоятелството, които може би не знаете за кучетата:

Кучетата не изпитват виновност

Учените имат вяра, че кучетата могат да изпитват ревнивост, когато притежателите им обръщат внимание на други кучета. Но, в случай че изядат всички бисквитки в къщата, могат да наподобяват засрамени, само че не очаквайте да изпитат виновност, тъй като те не имат такива страсти. Изследователите разкрили, че така наречен „ кучешки печален взор “ не е знак за виновност. Всъщност по този метод ние интерпретираме реакцията на кучето откакто го смъмрим.

Кучетата могат да виждат цветно

Широкоразпространен мит е, че кучетата могат да виждат единствено в бяло и черно, само че в действителност те могат да виждат цветно, само че не толкоз блестящо колкото хората. Те имат единствено два конуса в очите, които да засичат цветовете, а хората имат три. Това значи, че кучето вижда цветовете в скалата на синьото и жълтото, само че не прави разлика сред аленото и зеленото. От друга страна те имат по-добро нощно зрение съпоставяне с хората.

Не им е необходим компас

Кучетата могат да виждат ултравиолетова светлина и не им е необходим компас, тъй като могат да усетят земните магнитни полета. Вярва се, че те могат да чуят някои от ултразвуците, които прилепите употребяват, с цел да направляват в тъмното.

Кучетата могат да бъдат много умни

Може от време на време да си мислите, че кучето е неуместно, само че истината е, че те могат да бъдат умни, колкото 2-годишно дете, съгласно изследване, показано пред Американската психична асоциация. Смята се, че кучетата могат да схващат до 250 думи и жестове и даже да извършват лесни математически калкулации.

Кучетата имат собствен личен отпечатък

Отпечатъкът на кучешката лапа може да наподобява доста общ, само че в действителност е толкоз неповторим, колкото и човешкият отпечатък. По лапите им действително кучетата могат да бъдат разпознати.

Кучетата сънуват-точно като нас

Това едва ли е огромна изненада за някой, който е следил спящото си куче да се мърда и издава мърморещи звуци по време на сън. По-изненадващият факт е, че не всички кучета сънуват еднообразно. По-малките кучета сънуват повече в сравнение с по-големите. Например малко куче може да сънува един път на всеки 10 минути.

Могат да се влюбват

Професор Пол Зак от Калифорния е разкрил, че кучешкият мозък изпуска хормонът на любовта, когато поддържа връзка с хора или кучета, тъкмо както човешкият мозък, когато се целуваме или прегръщаме. /radio1.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР