Кучетата, нахапали в сряда собственика си до смърт в сливенското

...
Кучетата, нахапали в сряда собственика си до смърт в сливенското
Коментари Харесай

Умъртвиха кучетата, разкъсали собственика си в Сотиря

Кучетата, нахапали в сряда притежателя си до гибел в сливенското село Сотиря, са евтаназирани. Това заяви началникът на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи – Сливен Димитър Кикьов, представен от "Фокус ". Разрешение за умъртвяването е било обещано от непосредствен на починалия.

Според полицията, кучетата са отглеждани за разплод в незаконен разплодник. Животните, предизвикали гибелта на стопанина си били осем. Приятел на починалия, който станал очевидец на случая, твърдял, че нападението се случило по време на разходка на поляна до дома на починалия. Неочаквано край животните се появил млад мъж. Животните се спуснали към минувача, стопанинът се опитал да ги спре, и кучетата трансферирали експанзията си към него. Според Кикьов, това са предварителни данни и занапред ще се обяснява дали показанията дават отговор на действителността.

Няма данни животните да са били развъждани за незаконни боеве. По-интересно, съгласно полицията е, че в непосредствена непосредственост до развъдника, имало добре гледана поляна с канабис. Насажденията са отрити при търсене на избягалите животни.

След залавянето им те са предадени на компанията, с която Община Сливен има контракт за кастрация на бездомни животни, за извършване на евтаназията. Междувременно полицията в Сливен работи по още два случая на отглеждане на кучета от разнообразни породи без надлежното позволение. През идната седмица по сигналите ще бъде осъществена взаимна инспекция от представители на полицията, Община Сливен и БАБХ – Сливен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР