Кучетата може и да са най-добрите ни приятели. Като всяко

...
Кучетата може и да са най-добрите ни приятели. Като всяко
Коментари Харесай

Защо не бива да крещим на кучето си

Кучетата може и да са най-хубавите ни другари. Като всяко едно животно обаче, и те си имат своите инстинкти, на които се поддават. Затова и в доста случаи просто ни изкарват от равновесие. И естествено, в случай че кучето е било непослушно, ние му крещим или го наказваме.
 Инфарктът, сърдечният удар, кучетата и по какъв начин домашните любимци удължават живота ни
Изглежда кучето удължава живота ни

Каква е връзката сред инфаркта и кучето

Оказва се обаче, че тези дейности от наша страна са причина да травматизираме косматото ни другарче.

Според португалски учени от от университета в Порто, дресирането на кучетата с санкции, води до доста по-голям стрес при животното, в сравнение с възпитанието с награди . Негативните резултати върху душeвността на животното си личат от държанието, стойката му, равнищата на кортизол и от когнитивните му качества при осъществяване на задача.
 Снимка 452288

За задачите на проучването учените работят с 40 кучета от подготвителни учебни заведения, при които като способ на дресировка се употребяват награди и 50 кучета , при които за образованието им се залага на санкции, крещене, дърпане на каишката и даже удряне.

След часовете, отдадени на дресировка, на кучетата е поставяна задача да намерят купичка с храна. Така учените откриват, че спокойните кучета от първата група доста по-бързо намират яденето от уплашените, при които е иползван по-агресивният метод на образование, пишат от Science Alert.
 Кучетата, кучешката слюнка, раните и по какъв начин ни се отразява
Рисковете за здравето от кучешката слюнка

Колкото и да обичаме кучетата, би трябвало да имаме едно наум
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР