Кучетата може да са най-добрият приятел на човека и да

...
Кучетата може да са най-добрият приятел на човека и да
Коментари Харесай

Когато на кучето му потекат лигите

Кучетата може да са най-хубавият другар на индивида и да съумяват да ни умиляват, когато извършват команди, дават лапа, сядат или просто ни демонстрират любовта си. Но да не забравяме, че те са преди всичко животни, които имат и своите не изключително приятни привички .
 Кучетата, възрастта им и за какво една кучешка година не е равна на седем човешки
Ето за какво една кучешка година не е равна на седем човешки

Нова формула, с която дефинираме по-точно възрастта на домашния любим

Едно от тях сигурно е лигавенето. Дори да не сме притежатели на куче, сигурно сме виждали най-малко едно, на което му текат лигите до земята, даже пред него да няма някое апетитно лакомство. И се питаме каква е повода...

На пръв взор, отделянето на слюнка е изцяло натурален развой. В нея се съдържат храносмилателни ензими, които подкрепят преглъщането на храната, като в това време се грижат за здравето на устната празнина.
 Снимка 491612

Кучетата създават повече слюнка, когато са в очакване на храна, разчувствани са или обезпокоително. Освен това, някои типове лекуване също могат да окажат резултат върху нейното количество.

Сред по-притеснителните възможни аргументи за увеличено слюноотделяне са усвояване на субстанции, които нервират лигавицата на устата (лекарства с противен усет, избрани токсини), болести на зъбите, контузия на слюнчените жлези, тумори, нарушавания в преглъщането и някои неврологични болести.
 Снимка 491614

Птиализмът (или хиперсаливация) при кучетата може да бъде признак на огромен брой здравословни проблеми - като стартираме от коремно разтройство, минем през неврологично заболяване и стигнем до рак. Понякога обаче може да се дължи и на прилошаване при пътешестване или усвояване на някакъв предмет.

Затова, в случай че необикновеното за домашния ни любим обособяване на слюнка не е просто моментно събитие, а ново положение , би трябвало да се консултираме с ветеринар, който да откри повода за него. Особено в случай че непрекъснатото слюноотделяне е съпроводено с отичане към гърлото или вътре в устата, извънредно държание, загуба на вкус, повръщане или друго неразположение, предава RD.
 Котките, кучетата и по какъв начин да предпазим домашните любимци от жегите
Как да предпазим домашните любимци от жегите

И защо да сме нащрек

Разбира се, има и някои породи кучета, които са по-лигави от другите, в дословния смисъл . Те не създават повече слюнка, просто захапката им разрешава тя по-лесно да изтича. Това са да вземем за пример мастиф, санбернар, нюфаундленд, блъдхаунд и немски дог.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР