Куче робот, носещо високоговорител, разпространява мерки за безопасност при пандемия

...
Куче робот, носещо високоговорител, разпространява мерки за безопасност при пандемия
Коментари Харесай

Куче-робот, носещо високоговорител, „лае“ инструкции за безопасност в Китай

Куче робот, носещо високоговорител, популяризира ограничения за сигурност при пандемия в жилищен квартал в Източен Китай.

Видео, снимано в град Шанхай на 29 март, демонстрира по какъв начин кучето робот носи високоговорител, излъчващ известия за това по какъв начин да се пазим по време на пандемията.

Робокучето е било чуто да споделя на жителите да „ носят маска, да мият ръцете си постоянно, да ревизират температурата си “ и други указания за сигурност.

Жител на това обитаемо място сподели, че е помислил, че е дрон, само че по-късно схванал, че е куче робот. Споделя, че е забавно, защото в никакъв случай преди не е виждал нещо сходно.

Видеото е предоставено от локални медии.

Куче-робот

Четириногите роботи са едно от най-интересните разработки в роботиката през последните години. Те са дребни, пъргави и способни да минават през среди, които разочароват машините с колела.

Ако роботите видимо съществуват, с цел да вземат решение проблем, какъв тъкмо проблем има намерение да реши кучето робот? Извън своята милитаристична и строителна претовареност, кучето робот от време на време е „ робо-куче за хора с увреждания “, идея, измислена от бранителя на уврежданията Лиз Джаксън, с цел да опише устройства, които са предопределени за хора с увреждания, само че са основани без присъединяване на хипотетичните консуматори.

По-големият въпрос е по какъв начин тези роботи ще бъдат разгърнати в бъдеще и какво равнище на контрол ще се изисква, когато стартират да стрелят със смъртоносни оръжия.

Еволюцията на роботизираните кучета

Роботите са били обект на обаяние и проучване от епохи, защото откриватели и изобретатели се стремят да проучат капацитета за автоматизирана технология. Въпреки че има дълга история на създаването и основаването на самостоятелни машини, мобилните четириноги роботи – или четириноги роботизирани кучета – претърпяха забележителен взрив през последните няколко десетилетия.

Развитието на четириноги роботи произтича от нуждата от мобилни роботи при проучване на рискови или неструктурирани терени. В съпоставяне с други мобилни роботи (като роботи с колела или двукраки и четирикраки), четириногите роботи са превъзходна система за напредване във връзка с непоклатимост, надзор и скорост.

Възможностите на четириногите роботи се изследват в разнообразни области, от строителство и развлечение до проучване на космоса и военни интервенции. Днес актуалните роботизирани кучета могат да бъдат закупени от компании и разработчици, с цел да извършват задания и да изследват среди, считани за прекомерно рискови за хората.

Роботът, сходен на куче, е най-новата от поредност от технологии, употребявани като част от по-широк план за по-добро ръководство на археологическия парк от 2013г., когато ЮНЕСКО заплаши да добави Помпей към лист на обектите на международното завещание в заплаха, в случай че италианските управляващи не подобрят опазването му.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР