Куче от породата мопс в американския щат Северна Каролина даде

...
Куче от породата мопс в американския щат Северна Каролина даде
Коментари Харесай

Куче даде положителна проба за коронавирус в САЩ

Куче от породата мопс в американския щат Северна Каролина даде позитивна проба за ковид и стана първото инфектирано куче в Съединени американски щати, заяви локална медия, представена от ДПА.

Четириногото на име Уинстън било част от изследване на университета „ Дюк " на 1 април, в което едно цяло домакинство е било тествано за вируса, съобщи тв канал WRAL. Доктор Крис Удс, основен откривател в катедрата по молекулярни и епидемиологични изследвания към университета, е удостоверил пред малкия екран, че кучето е инфектирано.

Той изказал догатката, че това е първият случай на куче с вируса в Съединени американски щати, отбелязва Българска телеграфна агенция

Майката, бащата и синът от изследваното семейство са дали позитивна проба, до момента в който резултатите на дъщерята, на друго куче и на котката били негативни. Домашната змия не е била тествана.

Мопсът от Северна Каролина е нов случай, откакто померански шпиц от Хонконг през февруари стана първото куче притежател на вируса в света. Оттогава ковид беше открит при домашни котки и при осем тигъра и лъва в нюйоркска зоологическа градина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР