Куче на няколко месеца бе намерено в безпомощно състояние с

...
Куче на няколко месеца бе намерено в безпомощно състояние с
Коментари Харесай

Какво е състоянието на кученцето, на което изверг отряза ушите с лозарска ножица?

Куче на няколко месеца бе открито в безпомощно положение с отрязани уши в столичния квартал " Христо Ботев ".

В понеделник в организацията за отбрана на животните, в която работи Сузана, подават сигнал за куче с изрязани уши в доста тежко положение. 

" Веднага потеглих към квартал " Христо Ботев ". Семейството, пред чиято къща е било кучето, го е прибрало и ме чакаха. Беше едно вдървено тяло, цялото в потрес и в болежка. Гледката беше трагична ", споделя тя пред Bulgaria ON AIR. 

Кучето е бездомно и е на три месеца. Веднага му слагат противовъзпалителни и болкоуспокояващи медикаменти. Докторите установяват, че ушите са изрязани с лозарска ножица.

" За страдание, ще остане с този недостатък, който му е породен принудително. Предстои му лекуване с антибиотици. Докторите дадоха една дребна вяра, че ще може да се направи пластика на едно уше, което е безусловно до ушния канал изрязано, безусловно до скалпа ", разяснява Сузана. 



Друга организация за отбрана на животните стартира да търси отговорните за жестокото действие.

" Отидохме в квартал " Христо Ботев ", разпитахме хората и разбрахме, че е изхвърлено от момче на към 16 години, което има неприятна популярност. Веднага подадохме сигнал в 1-во РПУ и служителите на реда се задействаха ", съобщи Сантин Асенов. 

Кучето е откарано във ветеринарна клиника в Стара Загора. По знамение не е изгубило слуха си. 

" Институциите би трябвало да стартират да работят, тъй като това не е първото принуждение над животни. Дадох ѝ името Фейт, което значи религия, тъй като въпреки цялото нещо което е изпитала, тя си разреши да ме целува и да търси контакт с мен, защото още има вяра в хората 

Фейт си търси осиновители. А всеки, който желае да помогне на кучето " може да се откри нужната информация в страницата на съдружие " Респект към животните ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР