Кубрат Пулев вече не е боксьор на немския промоутър Зауерланд.

...
Кубрат Пулев вече не е боксьор на немския промоутър Зауерланд.
Коментари Харесай

Кобрата плати 150 000 долара и скъса договора с немците от Зауерланд

Кубрат Пулев към този момент не е боксьор на немския промоутър " Зауерланд ". Кобрата разкри това в изявление за вестник " 168 часа ". Той е платил обезщетение в размер на 0 000, с цел да приключи своя контракт. Контрактът изтичаше в края на 2018 година, само че българинът е предпочел по-рано да завърши своите връзки.

Вероятната причина за това е идният мач против Хюи Фюри на 27 октомври. Срещата в " Арена Армеец " ще бъде първата за Пулев от година и половина насам. Според договора българският боксьор заплаща сериозен % от всеки собствен хонорар на " Зауерланд ".

" Всичко се случи преди 10 дни. Заради предварителното преустановяване на контракта им платихме 150 хиляди $. Ще си останем в връзки и ще работим взаимно, само че просто нещата не вървят ", показа Кобрата и разкри още от претекстовете си за раздялата.

" Гоним разнообразни ползи и имаме друга идеология. Смятам, че всеки би трябвало да преследва задачите си по личен метод и това да е добре за всички страни. И с цел да мога да го сторя, си платих. Всички сме краткотрайно на този свят, татко ми ни е учил да сме почтени, честни и да оказваме помощ ", съобщи още Пулев и разяснява идния мач с Фюри.

" У дома и стените оказват помощ. Всичко е на твоя страна. Това, че мачът ще дефинира кандидата за международната купа във версия IBF, го прави още по-ценен и забавен и стимулира още повече Фюри, който получава късмет зда се потвърди. Мисля, че мачът ще е яростен и непредсказуем ", приключи Кубрат.

Отношенията сред Пулев и немците не бяха доста положителни през последните години. Кобрата за пръв път ги нападна след дуела с Владимир Кличко. Тогава той разкри по какъв начин не е получил нужната поддръжка към мача. В идващите няколко години още веднъж имаше много търкания сред двете страни.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР