Кубрат Пулев се срещна с момичетата от българския отбор по

...
Кубрат Пулев се срещна с момичетата от българския отбор по
Коментари Харесай

Кубрат Пулев посети българския отбор по интегриран футбол в Берлин

Кубрат Пулев се срещна с девойките от българския тим по интегриран футбол. Най-добрият ни професионален боксьор посети отбора по време на шампионат в Олимпийския парк в Берлин.

Пулев води своята подготовка в комплекса и след следващата си подготовка през уикенда поддържа родните състезателки в конкуренцията с тимове от Германия и Италия. След мачовете Кубрат беседва с девойките, поздрави ги за отличното показване и им вдъхна спомагателна убеденост за идните им спортни провокации. Те от своя страна пък му пожелаха триумф и шанс по пътя към спечелването на международната купа в тежка категория.

„ Момичетата са извънредно разчувствани от поддръжката, която получиха от господин Пулев. Той е един от най-разпознаваемите български спортисти и за тях беше ужасно наслаждение да го срещнат. “, сподели Стефка Джобова, която е учител по приспособена физическа интензивност и спорт в НСА и началник на българската делегация на надпреварата в Берлин.

Отборът ни беше селектиран от Асоциацията за развиване на българския спорт и включваше пет девойки от вкъщи за пълнолетни лица с умствена назадничавост /ДПЛУИ/ в град Баня, покрай Карлово, както и спортни експерти.

„ Момичета от България се оправиха ужасно със дилемите си в конкуренцията и заслужават поздравления за държанието и интензивността си през целия шампионат. Те доста добре осъзнават опцията да бъдат образец за живеещите в институции, показвайки на процедура по какъв начин интеграцията посредством спорт е допустима и би трябвало да се ползва целеустремено и систематично. “, съобщи Ивайло Лазаров – треньор на родните състезатели и учител в НСА.

АРБС работи към този момент втора година с посочената институция /ДПЛУИ/, като през 2017 бяха извършени спортни действия и беше сниман промоционален видео клип „ В спорта всички сме равни! “, който носи посланието, че:

Спортът има силата да усъвършенства общественото включване.
Той не дискриминира по какъвто и да е симптом. Няма разнообразни!
В спорта всички сме равни!

Видео акцията има за цел да показа силата на спорта като интеграционен инструмент, както и опциите за равно включване на всички обществени групи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР