Кубрат Пулев се отдалечи още повече от мач с властелина

...
Кубрат Пулев се отдалечи още повече от мач с властелина
Коментари Харесай

Кобрата се отдалечава от мач с Джошуа

Кубрат Пулев се отдалечи още повече от мач с властелина в тежка категория Антъни Джошуа. Двамата трябваше да се бият в края на предходната година. Техният дуел пропадна в последния миг поради травма на българина.

Очакваше се 37-годишният софиянец да има за противник различен британец - Дилиън Уайт, а при триумф да провокира Джошуа. Плановете пропаднаха, откакто Кобрата реши да играе на търг против могъщите промоутъри от "Зауерланд " и "Мачрум ". Уайт се разбра с различен боксьор - Джоузеф Паркър, а българинът остана без противник, написа "Sportal ".

Очаква се до дни да се разбере евентуалният конкурент на Пулев, който би трябвало да замести Уайт в елиминационен мач за купата на Международната боксова федерация.

"Ще прегледаме листата с евентуалните кандидати, които са на първо време в ранглистата и са подготвени да се бият с Пулев - сподели за "България Днес " говорителката на Международната боксова федерация (IBF) Жанет Салазар. - След като бъде открито кой е подготвен за мач, ще уведомим двете страни, с цел да стартират договаряния. "

Веднага след Пулев в класацията е непобеденият Джарел Милър (САЩ). В момента неговите права са спрени от Нюйоркската атлетическа комисия. Причината не е известна, само че или е здравословна, или е поради приложимост на допинг. Ако американецът не е кадърен да се бие с Кобрата, тогава идващият вид е Карлос Такам. Камерунецът с френски паспорт замести Пулев в мача с Джошуа през 2017 година, само че беше отхвърлен.

Третият вид е дуел с Александър Димитренко, който Пулев надделя през 2012-а за европейската купа при най-тежките.

От IBF обясниха, че даже и Кобрата да завоюва претендентския мач, ще мине много време, преди той да получи опция да се бие с Джошуа за купата.

"Антъни извърши своите отговорности към IBF в мача с Такам - добави Салазар. - Неговите наложителни отбрани са на ротационен принцип. В подобен случай ние не посочваме избрана дата по кое време е длъжен да срещне формалния ни кандидат. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР