Кубрат Пулев поздрави всички българи навръх 24 май в социалните

...
Кубрат Пулев поздрави всички българи навръх 24 май в социалните
Коментари Харесай

Кубрат Пулев пусна емоционален пост за 24 май

Кубрат Пулев поздрави всички българи точно на 24 май в обществените мрежи. Пулев прикани да се помни историята и делото на светите братя Кирил и Методий, а българите да бъдат воини на духа " във време на принуждение и борби, на непоследователност и тъпчене на морални и човешки полезности " и добави, че през днешния ден България има потребност от обич и респект.

Ето и целия текст, оповестен на Facebook страницата на Кобрата:

" Във време на принуждение и борби, на непоследователност и тъпчене на морални и човешки полезности, светите братя Кирил и Методий, всяка година по същото време демонстрират на целия свят какво значи да бъдеш ВОИН НА ДУХА!

24 май е незабравим ден! Да склоним глава пред великото дело на славянските първоучители, да почетем могъщата мощ на просветата и неугасващата магия на словото!

През хилядолетната си история България е имала славни години и години на тежки тегоби. Но в международната история славянската книжовност е нашият безспорен исторически белег!

Защото кирилицата е най-дълбокият щемпел на груповата ни еднаквост!

Днес повече от всеки път България има потребност от нашата безкористна обич и респект. Нека помним историята и използваме деликатно, с чест и почитание " оръжията ", завещани от светите братя - нашата неповторима писменост и нашият хубав български език. Буквите са нашата независимост "!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР