Кубрат Пулев може да срещне Тайсън Фюри в мача за

...
Кубрат Пулев може да срещне Тайсън Фюри в мача за
Коментари Харесай

Пулев може да срещне Тайсън Фюри за титлата на IBF

Кубрат Пулев може да срещне Тайсън Фюри в мача за международната купа на интернационалната боксова федерация (IBF), твърди интернационалният боксов уебсайт World Boxing News. Българинът е наложителен кандидат за пояса и чакаше мача си с Антъни Джошуа, който обаче сензационно загуби купите си от Анди Руис-младши след проваляне с механически нокаут в нюйоркската Медисън Скуеър Гардън.

Според World Boxing News скоро интернационалната федерация може да задължи Руис да пази пояса си против Пулев. Ако мексиканецът откаже, защото има контракт за реванш с Джошуа, поясът ще му бъде лишен, а Пулев ще би трябвало да се бие с различен противник. По сходен метод IBF лиши купата от Тайсън Фюри през 2015 година Тогава британецът бе победил Владимир Кличко (Укр), а двамата имаха контракт за реванш. IBF обаче искаше Фюри да срещне наложителния кандидат Вячеслав Глазков и в последна сметка лиши пояса единствено три седмици след мача на Фюри с Кличко, а Глазков се би с Чарлс Мартин.

Според World Boxing News сходен сюжет е вероятен и сега с Руис, а възможен противник на Пулев ще бъде точно Тайсън Фюри. Двамата боксьори имат контракти с един и същ промоутър - Боб Аръм. Фюри има плануван мач с Том Шварц на 15 юни. Бившият международен първенец се е схванал и за реванш с носителя на купата на WBC Дионтей Уайлдър, който обаче евентуално ще се организира през 2020 година Пулев пък към момента изтърпява наказване в Съединени американски щати поради целувката с репортерката Дженифър Равало.

Все още не е ясно дали в действителност IBF ще натисне Руис да пази пояса си против българина. Мексиканецът държи още две от главните международни трофеи - на WBA и WBO, чиито наложителни кандидати се въртят на ротационен принцип. По устав идната отбрана би трябвало да е на WBO, където обаче към момента няма публично разгласен кандидат. В неделя промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, разгласи, че реваншът сред британеца и Руис ще е за всички трофеи и IBF няма да отнеме пояса си.

Междувременно Руис предложи на Джошуа реваншът да не е във Англия, каквото бе желанието на Хърн, а в Мексико. " С наслаждение ще дам реванш на Джошуа. Иска ми се да е в Мексико, защото мексиканците в никакъв случай не са имали международен първенец в тежка категория, а в този момент към този момент имат. Все още не мога да допускам, че съумях, че целият труд даде резултат. Казах, че ще бъда най-голямото разочарованиe в кариерата на Антъни Джошуа, и го направих. "

Самият Джошуа пък призна, че е бил прекомерно убеден в успеха си против Руис. " Не чаках тази загуба. Букмейкърите споделяха, че аз съм любимец. Един удар в горната част на главата ме разклати. Опитах се да се задържа още няколко рунда, само че по-добрият боксьор завоюва. Дори не знам дали имам уговорка за реванш, бях толкоз убеден, че ще печеля. Но в случай че имам, ще се срещнем още веднъж и ще си върна купите ", сподели Джошуа. 

Преди мача той говореше главно за възможна среща с Дионтей Уайлдър (САЩ) за сливане на всички пояси. Самият Уайлдър, първенец на Световния боксов съвет (WBC), не пропусна да се заяде с Джошуа след загубата му: " Най-важното е, че той се отхвърли самичък от мача. Аз не съм като него, би трябвало да ме убият, с цел да ме победят. А той се отхвърли. Остави се да го победят. Мислех си, че този мач ще е най-малко 12 рунда, а той се отхвърли! "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР