Кубрат Пулев може да получи шанс да се боксира за

...
Кубрат Пулев може да получи шанс да се боксира за
Коментари Харесай

Голяма изненада! Кобрата може да се бие за световна титла още в началото на 2018 г.

Кубрат Пулев може да получи късмет да се боксира за международна купа още при започване на идната година. Това разкри президентът на Hitz Boxing Боби Хиц, който договаря за мач в Чикаго сред Кобрата и пуерториканеца Фрес Окендо за вакантната "редовна " купа на WBA в тежка категория.
"Да, мога да потвърдя, че с моите сътрудници от Square Ring Promotions, компанията на Рой Джоунс-младши, който е ко-промоутър на Окендо, сме разговаряли с сътрудниците на Кубрат Пулев от "Зауерланд " за организирането на среща сред двамата тук в Чикаго някъде при започване на 2018 година ", съобщи Хиц пред boxingscene.com.

"В Чикаго има огромни общности от пуерториканци и българи и по тази причина има смисъл тази борба да се направи тук. Последният мач за купата в тежка категория на WBA, която се организира в града, беше сред Майк Уейвър и Джеймс Тилис през 1981 година и мисля, че би било отлично Пулев и Окендо да се бият в същата зала - Allstate Arena. Надявам се да успеем да го организираме дружно ", добави Фиц.

44-годишният Окендо се би за купата в противоречив мач против Руслан Чагаев в Грозни на 7 юни 2014, който загуби. Впоследствие той заведе дело в съда, откакто авансово уговореният реванш не се състоя. Окендо завоюва пред Темида, което му даде правото да се бие за купата. След като Чагаев се отдръпна от бокса, WBA назначи мач за пояса сред Окендо и Шанън Бригс. Срещата бе планувана за 3 юни в Маями, само че откакто Бригс даде позитивна допинг проба WBA го спря да се бие и дуелът пропадна.

"Вчера получих позвъняване от Крис Майер от "Зауерланд ", че Пулев се интересува от пердах с Окендо, откакто се възвърне от контузията си, която му попречи да се изправи против Антъни Джошуа ", съобщи Джон Уърт, основен изпълнителен шеф на Square Ring Promotions.

"Крис ми сподели, че Пулев ще бъде изцяло възобновен след няколко седмици и че можем да направи мача в Съединени американски щати или България при започване на идната година. Ние бихме желали двамата да се бият тук и нашият екип отпътува за Колумбия този уикенд за годишната спогодба на Световния боксов съвет. Макар че има решение на WBA съгласно което Окендо би трябвало да се бие с Александър Устинов, в случай че Бригс отпадне като съперник, Устинов разгласи, че ще се бие с Мануел Чар и съгласно разпоредбите на WBA той няма да е разполагаем да извърши своето обвързване. Следващият боксьор в класацията е Пулев и ние планираме да лобираме пред WBA да подреди подобен мач. "

Тази информация съответствува и със споделеното от самия Кубрат Пулев по време на конференцията му в София. На нея той разкри, че води диалози за дуел в Съединени американски щати и по-конкретно в Чикаго, само че не посочи, че става въпрос за международната купа на WBA. Тук следва да уточним, че WBA има две трофеи в тежка категория, оповестява Спортал. Тази на супер първенец е владеене на Антъни Джошуа, а тази на международен първенец е вакантна.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР