Кубрат Пулев говори пред Тема Спорт за предстоящия сблъсък с

...
Кубрат Пулев говори пред Тема Спорт за предстоящия сблъсък с
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Битката ми с Чисора ще покаже кой колко е поумнял

Кубрат Пулев приказва пред " Тема Спорт " за идния конфликт с Дерек Чисора на 9 юли в " О2 Арена " в Лондон. Двубоят бе публично доказан, като Кобрата ще даде реванш на Воина 6 години откакто го победи в Хамбург.

Кубрат, по какъв начин взе решение да дадеш реванш на Дерек Чисора, освен това за толкоз къс период?

- Предложиха ни този мач, бяха много настоятелни даже. Защо не? В последна сметка Чисора е в Топ 10 на ранглистата и победа над него ще е доста потребна за мен. Той е един от топбоксьорите в света, нищо че последните му мачове са загуби.

Загуби, само че против някогашния (Джоузеф Паркър) и сегашния международен първенец (Александър Усик). Не е ли огромен риск за теб да приемеш мач в Лондон?

- Абсолютно, той загуби против едни от най-хубавите на планетата. Рискът е голям точно тъй като е в Лондон. Съдиите от време на време се въздействат от тези неща, или някой им въздейства. Но се надявам да се приготвя съвършено, с цел да не оставя подозрения и да нямат защо да се заловен.

Ще ти стигне ли времето за подготовка?

- Да, считам, че ще ми стигне. Аз не съм излизал от форма тъй че не би трябвало да е проблем.

Само месец и половина след успеха над Форест...

- Така е, само че това си беше по-скоро като завързан спаринг. Защото нямам провали от този мач, не съм изнемощял или нещо такова. Там въпросът бе психически поради проблемите с ръкавиците. Той самият искаше да саботира мача, очевидно не му се играеше доста.

Тогава напрежението бе в действителност огромно.

- Това бяха доста сложни моменти за мен. Не единствено че би трябвало да играя, само че и да се разправям с Атлетическата комисия на Калифорния, които бяха главните виновници за това нещо. Същата тази комисия, която имаше искания към мен преди време за една целувка. Но в този момент те не си бяха изпипали нещата и бяха отговорни, аматьорска история. Не ми се е случвало и в България на републиканско състезание! А и самият съперник правеше театри, един тип, че не му влизали ръцете, което бяха цялостни нелепости. Накрая трябваше да му дам аварийния си чифт ръкавици, което също по устав не е редно. Но се оправих със обстановката. Както постоянно съм над нещата. Не дадох ръкавиците си за различен мач, а на моя съперник, дотам толеранс, единствено и единствено да има мач. На уредниците също това им куца, само че отговорността е напълно на комисията, това им е работата. Все едно нотариусът да не си изпипа документите за дадена договорка. А другояче когато би трябвало да упрекват, е елементарно, само че когато би трябвало да поемат отговорност, не е. Отговорностите са двустранни.
 Американци цакат Кубрат и Тервел с 400 000 $
Американци цакат Кубрат и Тервел с 400 000 $

Това заяви реномираният боксов публицист Дан Рафаел

Излезе информация за закъснение на парите ти от Трилър. Има ли развиване по този проблем?

- Не, всичко е тъкмо с мен. Парите си пристигнаха както би трябвало няма проблем. Поне с мен, за другите не знам какво е станало. Доколкото чух, и с останалите е по този начин. Както и с Тервел, всичко е наред. Трилър са правилни. Нови са, само че са доста стимулирани, работят крепко, влагат невероятни средства, с цел да се развиват, и имат триумф. Беше огромно шоу в Калифорния, както в Тексас, където имаше над 45 хиляди фенове на стадиона. Сега ползата също бе голям. Правят шоу, умеят да настроят хората. В Съединени американски щати са царе на това.

Да те върна към Чисора. С какво ще е по-различен този мач от 2016 година?

- Не мога да кажа. Ще се покаже кой какъв брой се е развил. Кой какъв брой е улегнал. Нали по тази причина сме на тази планета, да се развиваме и усъвършенстваме. Ще забележим кой е напреднал повече от двама ни.

Еди Хърн споделя, че това ще е тотална кланица. Как ти звучи това?

- Да се надяваме, че реферът на кръга ще си свърши работата и няма да разреши нечисти удари и способи от негова страна. Защото Чисора е много мръсен боксьор.

Той си изпусна нервите преди мача с теб, на конференцията и на кантара. Очакваш ли провокации?

- Не ме тормозят. Аз съм привикнал с шоуто и тези неща ми харесват.

Готов ли си за контра?

- Винаги. Много бързо разгадавам и съм бръснач в това отношение. Стратегиите са ми втора природа.

Ще успееш ли да намериш подобаващи спаринги за този къс интервал от време?

- Ще намерим, да. Най-вероятно подготовката ще премине в Германия. Там ще е по-лесно да осигурим спаринги.

Кога ще извършите обща конференция?

- В четвъртък в Лондон.

С Ибн Кейсън ли ще си в ъгъла?

- Да, тъй като Ули имаше травма на крайници, претърпя интервенция и за момента не е в положение да пристигна. Всеки ден сме в контакт с него, приказваме си и ще забележим към този момент след месец.

Ще се излъчва ли мачът в България?

- Само по DAZN. Те нямат интерес да продават правата, тъй като желаят да развиват своята платформа.

Пожелавам ти триумф.

- Благодаря. Чисора не е по никакъв начин елементарен съперник, макар че съм го побеждавал.

Да напомним единствено, че през 2016-а ти го победи, а това ти отвори пътя към мач с Антъни Джошуа, въпреки той да бе отсрочен с времето поради травмата.

- Да, тъкмо по този начин беше. Надявам се, че в този момент обстановката ще се повтори. Такъв е проектът. Младо момче съм, не доста, още 10-15 години (смее се), все в миналото ще би трябвало да я докарам тази купа в България.
 Дерек Чисора ще бъде идващият конкурент на Кубрат Пулев
Дерек Чисора ще бъде идващият конкурент на Кубрат Пулев

Битката им ще се организира в Лондон
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР