Kубинците вече могат да имат пълен достъп до интернет от

...
Kубинците вече могат да имат пълен достъп до интернет от
Коментари Харесай

Исторически момент! Кубинците вече имат интернет на мобилните си телефони

Kубинците към този момент могат да имат цялостен достъп до интернет от мобилните им телефони от тази нощ, съобщи президентът на следената от страната Кубинска телекомуникационна компания (ЕТECSA) Майра Аревич в телевизионно послание.
Тя съобщи, че на жителите ще бъде бъде възложен достъп до интернет "постепенно и прогресивно ".
Четири пакета с мобилни услуги ще бъдат налични, само че единствено за устройства с 3G технология, заяви телекомуникационната компания.
"Куба би трябвало да купува телекомуникационна инфраструктура в долари с всички наложени от ембаргото ограничавания ", сподели Аревич, имайки поради наложените от Съединени американски щати търговски и пътнически ограничавания, смекчени от администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама и неотдавна възобновени от настоящия Доналд Тръмп.
Една от страните с най-слаба съгласуваност с интернет последователно уголемява обществения достъп до мрежата от 2015 година посредством телекомуникационния монополист ЕТЕКСА (ETECSA), се показва в отчет на американската неправителствена организация за интернет свободите "Фрийдъм хаус ".
"Степента на разпространеност и скоростта на интернет не престават да изостават от районните междинни стойности, като достъпът до интернет мрежата в Куба е извънредно стеснен поради високите цени и държавните регулации на местата за достъп ", се показва в ноемврийския отчет на "Фрийдъм хаус ".
През октомври Мигел Диас-Канел стана първият кубински президент, който се причисли към обществените медии и изрази желанието си да даде подтик на използването на новите технологии и обществените медии в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР