Кубинският Държавен съвет реши вчера, че общите избори на острова

...
Кубинският Държавен съвет реши вчера, че общите избори на острова
Коментари Харесай

Куба избира нов парламент на 11 март, а нов президент на 19 април

Кубинският Държавен съвет реши през вчерашния ден, че общите избори на острова ще се произведат на 11 март, а на 19 април ще бъде определен нов президент, който да размени Раул Кастро, съобщи Франс прес.

На общите избори ще бъдат избрани членовете на провинциалните органи за самоуправление, както и депутатите от Националното заседание на националната власт. По традиция изборите се организират през февруари на всеки пет години. Тази година те бяха отсрочени за март от Националното заседание поради вредите, породени през септември при прекосяването на урагана Ирма, който аргументи гибелта на 10 души.

Първото съвещание на Народното събрание ще се състои на 19 април. Депутатите ще изберат от своите редици 31 членове на Държавния съвет. На собствен ред те ще дефинират ръководителя на съвета, който ще размени брата на Фидел Кастро - Раул Кастро, служил към този момент два петгодишни мандата.

Кубинската комунистическа партия не дефинира претендентите, само че следи изборния развой, напомня Агенция Франс Прес.
За най-вероятен правоприемник на Раул Кастро се счита първия заместник-председател на Държавния съвет Мигел Диас-Канел, отбелязва ТАСС.

Право да гласоподават имат навършилите 16-годишна възраст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР