Куба заяви, че изпраща екип от доктори и сестри в

...
Куба заяви, че изпраща екип от доктори и сестри в
Коментари Харесай

Куба изпраща лекари в Италия за борба с коронавируса

Куба съобщи, че изпраща екип от доктори и сестри в Италия, с цел да се борят против новия ковид, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1930
Решението е взето по искане на тежко засегнатата област Ломбардия. След комунистическата гражданска война от 1959 година карибският остров изпраща медицински чиновници в места, наранени от произшествия, най-вече в небогати страни. Кубински лекари водеха битка против холерата в Хаити и против ебола в Западна Африка.

Чехия с първи смъртен случай поради ковид

52-членният медицински екип обаче е първият случай, при който Куба изпраща незабавна помощ на Италия, една от най-богатите страни в света, отбелязва Ройтерс.

Това е шестият сходен екип, който управляващите в Хавана изпращат през последните дни за битка с новото заболяване. По-рано бяха изпратени екипи във Венецуела, Никарагуа, Ямайка, Суринам и Гренада.

По данни на Си Ен Ен италианските управляващи са поискали помощ и от американските въоръжени сили за битка с разпространяването на ковид. Според източник на ТАСС италианският министър на защитата Лоренцо Гуерини е изискал помощ от американския си сътрудник Марк Еспър.

NOVINI.BG ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1930  Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19 Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19  Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати  1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид 1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР