Куба проведе в неделя референдум за приемане на нов семеен

...
Куба проведе в неделя референдум за приемане на нов семеен
Коментари Харесай

Куба ще легализира еднополовите бракове и сурогатното майчинство 


Куба организира в неделя референдум за приемане на нов фамилен кодекс. Той приравнява еднополовите бракове с обичайните, разрешава на еднополовите двойки да осиновяват деца и легализира безплатното сурогатно майчинство.

Към момента завършва обработката на бюлетините. Вече е известно, че най-малко 66% от гласоподавателите са дали своят вот за новия кодекс. За позитивно решение на референдум са нужни най-малко 50% от гласовете.


Президентът на Куба Мигел Диас-Канел сподели, че не се съмнява, че болшинството от кубинците ще поддържат фамилен кодекс, който признава многообразието на хора, фамилии и вярвания. Освен това обновеният документ дава на бабите и дядовците повече права по отношение на внуците, ускорява поддръжката за възрастните хора и вкарва законови ограничения против насилието, учредено на пола.

След революцията от 1959 година в Куба хомосексуалността постоянно се преглежда като демонстрация на капиталистическо въздействие, ЛГБТ хората са преследвани и изпращани на „ превъзпитание “ в трудови лагери. Тази процедура продължава до 1968 година През 1986 година Националната комисия за полово обучение разгласи, че признава хомосексуалността като вродено и непроменимо свойство, а през 1988 година в Куба беше въведен още веднъж закон от 1938 година, забраняващ дискриминирането въз основа на полова ориентировка.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР