Куба отбелязва 60-тата годишнина от победата на революцията. В Сантяго

...
Куба отбелязва 60-тата годишнина от победата на революцията. В Сантяго
Коментари Харесай

Куба отбелязва 60 години от победата на революцията

Куба отбелязва 60-тата годишнина от успеха на революцията. В Сантяго де Куба беше проведено тържество, като на площада, на който Фидел Кастро афишира успеха, беше повдигнат голям кубински байрак, съобщи.

В Туитър президентът Мигел Диас-Канел написа, че това е празник на насладата и отбраната на всичко, което са построили народът на Куба и революционното държавно управление. „ Чест и популярност на този, който през януари 1959 година постави завършек на диктатурата на Батиста и извоюва името Остров на свободата за Куба “, се споделя още в известието.

Венецуелският президент Николас Мадуро поздрави „ героичния кубински народ “ като похвали неговата опозиция и достолепие през „ 60 години на саможертви, битки и обсада “. Боливийският водач Ево Моралес пък сподели, че кубинската гражданска война е „ родила светлината на вярата и несломимата воля за освобождението на хората “.

Куба не е срещу това да построява връзки със Съединените щати, само че това не би трябвало да става от позиция на силата. Това съобщи първият секретар на Централния комитет на Комунистическата партия Раул Кастро на гала във връзка 60-тата годишнина от успеха на революцията.

По думите му кубинците са съумели да се опълчват на империализма в продължение на 60 години и по тази причина не се опасяват от езика на силата и заканите. Кастро обаче акцентира, че Хавана е подготвена към цивилизовано взаимно битие и почтително отношение с Вашингтон. Той съобщи още, че международната общественост не би трябвало да оставя без внимание преследванията на другарски настроените към Куба политици в Латинска Америка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР