КСНС не трябва да се фокусира само върху ситуацията в

...
КСНС не трябва да се фокусира само върху ситуацията в
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: КСНС не трябва да се фокусира само върху Украйна, нужно е да се търсят дългосрочни решения

КСНС не би трябвало да се концентрира единствено върху обстановката в Украйна, а да се търсят решения в дълготраен проект. Това сподели някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов в студиото на бТВ. „ Виждате какъв брой са динамични диалозите – немски канцлер, френски президент в Киев, в Москва, само че не би трябвало да изключваме и опцията да се появи и някаква обстановка, която да има „ резултата на снежната топка “ и да докара до боен спор, добави генералът.

Българската авиация и армията страдат от огромен недостиг и това се отразява. Решението за въздушния ни суверенитет е вложение в нова техника. Този развой стартира и той би трябвало да приключи оптимално бързи, безапелационен е ген. Попов.

„ Испанските изтребители у нас са с избрана задача и това е само за присъединяване в „ air policing “. Те нямат право да употребяват оръжие, в това число и сигнален огън. Те имат напълно лимитирани задания, това е рутинна задача и не би трябвало да плаши никого, добави той.

Според ген. Попов би трябвало да се намерят дълготрайни решения за проблемите на въоръжените сили, тъй като спорове занапред ще има. „ Има геополитическа неустойчивост и се търсят най-различни решения, поради новите упоритости на много страни. Имаше проблеми в Либия, Египет, Сирия, Грузия, Украйна. Търсят се новите решения и салда. Това не значи, че в случай че има някакво решение на спора сред Украйна и Русия, то може да бъде продължително. Има опция и всички се надяват на някакво дипломатическо решение “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР