Ксения Момчилова спечели исторически медал за България по паркур. Тя

...
Ксения Момчилова спечели исторически медал за България по паркур. Тя
Коментари Харесай

Ксения Момчилова спечели исторически медал за България по паркур

Ксения Момчилова завоюва исторически орден за България по паркур. Тя е най-хубавата ни състезателка в този спорт. Учи архитектура и е играч по артистично плуване.

„ Запознах се с един другар, който загатна, че тренира паркур, и че има зала, в която може да се скача. Бях доста впечатлена. Заведе ме и още през цялото време доста ми хареса ”, описа Ксения Момчилова.

Още от дребна се катери, скача и тича. „ Нашите са ме възпитали със спорт от дребна и се майтапят, че това, че са ме въртели надолу с главата като дребна, е дало резултат в тази посока’, добави състезателката. За нея паркурът не е толкоз рисков спорт. Не се плаши от контузии и травми.

„ За мен всичко е релативно рисково, тъй като тялото не е неуместно и, в случай че не се хвърляш напразно, контузиите са контролируеми. Има риск, само че истината е, че аз съм подобен темперамент, че в случай че не е това, ще е нещо друго в сходна рискова среда ”, показа още Ксения Момчилова. Тя завоюва сребърен орден за България от Световната купа по паркур в дисциплината " Скорост ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР