КСБ: Не сме против проверките, желанието ни е да не

...
КСБ: Не сме против проверките, желанието ни е да не
Коментари Харесай

Камарата на строителите: Не сме против проверките, желанието ни е да не се говори, преди да има резултат

КСБ: Не сме срещу инспекциите, желанието ни е да не се приказва, преди да има резултат Строителният отрасъл се срещна с парламентарната група на " Обединени патриоти ", с цел да обсъдят проблемите с подправените вести и неналичието на фрагменти в бранша.
 
" Говорихме за доста от нещата, които ни вълнуват - във връзка с законността, на подправените вести, измененията в Закона за публичните поръчки и Закона за устройство на територията, както и във връзка с привличането на работна ръка ", сподели ръководителят на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев.
 
Строителният отрасъл не за първи път получава поддръжката на Патриотите, регистрира той, като уточни, че актуалната среща е била ползотворна.
 
На въпрос по какъв начин разяснява следващата акция на Българска социалистическа партия с внасяне на подписка в АПИ с искане за инспекция на автомагистралите, Терзиев отговори: " Не сме срещу инспекциите, каквито и да са те. Разбира се, инспекции има, те са били и по време на строителството, и в този момент. Въпросът е следният - бихме желали, в случай че може, да не се шуми, преди да се потвърди каквато и да било виновност. Никога не сме поставяли въпроса, че не желаем инспекции. Нашето предпочитание беше да не се приказва, преди да има резултат от тези инспекции ".
 
 От своя страна Искрен Веселинов от Оперативна програма изрази мнение, че " тези, които вършат проведена акция против българските строители, явно работят за непознатите ". Политиците, които са виновни към разнообразни икономически браншове в страната, не би трябвало да си го разрешават, добави той. И изясни, че в тази връзка бил и диалогът на тематика подправени вести: за това, че по думите на Веселинов уронването на стопанския имидж би трябвало да бъде наказуемо или най-малкото да предстои на имуществена глоба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР