Крупна кражба на 21 машини за копаене на крипто-валута е

...
Крупна кражба на 21 машини за копаене на крипто-валута е
Коментари Харесай

Обир в Благоевград, откраднаха 21 машини за добив на крипто-валута


Крупна кражба на 21 машини за „ копаене ” на крипто-валута е осъществена в Благоевград в събота, нанесената вреда е на стойност към 210 000 лв., съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

„ Има кражба, осъществена е в събота следобед, по случая се работи, заради това повече информация не можем да дадем ”, споделиха по телефона за БГНЕС от пресцентъра на ОДМВР-Благоевград.

От прокуратурата оповестиха, че се води следствие на кражба на машини за извличане на свободни биткойни в Благоевград.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград се води досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 195, алинея 1, т. 3, вр. член 194, алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 10.02.2018 година, за времето от 17 ч. до 19 ч., от помещение на пети етаж в административна постройка на бул. „ Васил Левски “ в гр. Благоевград, били отнети двадесет и една машини „ Антмайнер С 9 “, благосъстоятелност на три физически лица. За задачите на обира била изтръгната железна планка на врата.

Въпросните машини са известни като bitcoin miner и служат за извличане на свободни биткойни от интернет пространството. Стойността на всяка една от тях като нова е 8 000 евро.

Помещението, в което били ситуирани машините, не било оборудвано с климатична апаратура или климатик, като в резултат на работата им се стигало до съществено загряване. Поради нуждата от в допълнение изстудяване помещението било с отворено врата.

Работата по случая продължава с дейни дейности по следствието. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР