Крупна бизнес дама се оказа вдовицата на разстреляния Веселин Стоименов,

...
Крупна бизнес дама се оказа вдовицата на разстреляния Веселин Стоименов,
Коментари Харесай

Вдовицата на Весо Дебелия от ВИС-2 е партньор на Ивелин Михайлов от „Величие“ 


Крупна бизнес дама се оказа вдовицата на разстреляния Веселин Стоименов, прочут като финансист на ВИС-2. Стефка Стоименова е един от акционерите в огромния план „ Исторически парк “ до Варна. Там тя е сътрудник с Ивелин Михайлов, който е моторът за построяването му. Инвестицията се прави оценка на 250 милиона лв..

През 2020 година в интернет се появи видео, в което Ивелин Михайлов се демонстрира със Стефка Стоименова, която е акционер в противоречивия план. Двамата го пазят от офанзиви на медиите на олигарха Иво Прокопиев. Става ясно, че Комисията за финансов контрол и прокуратурата вършат инспекции на общата им компания.

Стефка Стоименова и Ивелин Михайлов са пътували до Япония, с цел да черпят опит в сходни инициативи. Те са в Съвета на шефовете и на друга компания, която предлага туристически услуги и е със седалище в Бургас.

Весо Дебелия е бил върховен управител на групировката на Георги Илиев. Той беше погубен на 7 януари 2016 година Стоименов е надупчен с цялостен пълнител от Макаров във вход на кооперация в комплекс „ Макси “ в София. Мафиотското ликвидиране още не е разкрито, макар че проверяващите имаха няколко следи първоначално.

Кой е Веселин Стоименов – Весо Дебелия?

Името на 51-годишния Веселин Стоименов в никакъв случай не е било свързвано с престрелки, опиати и рекет – все неща, с които ще се запомни групировката ВИС, написа Блиц.

Той не е съден, няма престъпни регистрации макар, че е един от най-приближените хора на Георги Илиев.

В края на 90-те години му е бил предложен като добър управител, който може да ръководи вложения. Илиев го ценял поради изключителния му усет към финансови интервенции.

Висаджии настояват, че точно Стоименов е индивидът, който е препирал милионите на силовата формация посредством офшорни компании и компании, регистрирани във Англия.

Отговарял за туристическия бизнес на ВИС в Бургаско. Явявал са на търгове за имоти в Слънчев бряг и Несебър от името на компании, свързани с групировката – “Сохо ”, “Венис ”, “Айсберг 02 ”, “Алфа кар ”, “Интертур ” – Несебър.

В момента Стефка Стоименова е притежател на компаниите Венис и Венис Марина ЕООД

Всичко вървяло добре до 25 август 2005 година, когато след мач на “Локомотив-Пловдив ” президентът на клуба Георги Илиев идва в едно от обичаните си заведенията на Слънчев бряг – “Буда бар ”.

В разгара на купона пред очите на десетки очевидци снайперист убива боса, с което стартира разпадът на ВИС.

Бизнесът обаче, не трябва да се изгуби и трима индивида, сред които и Стоименов, поемат другите клонове.

Весо Дебелия ръководи хотелите, наследени от вдовицата Мая Илиева – “Дюн ”, “Орел ”, “Астория ”. През 2012 година компанията му “Венис Марина ” печели търг за лодките за разходка на туристи по река Ропотамо.

Въпреки че мястото е резерват, година по-късно Дебелия стартира да излива бетон за заведение до кея. Това взривява публичното мнение и концесионерът Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, приключва контракта с компанията.

В началото на 2014 година процедурата за избор на наемател по времето е оповестена за незаконосъобразна от Бургаски административен съд, решението е доказано по-късно и от Върховен административен съд, само че петте катамарана на Стоименов не престават да возят туристи и по това време няма мощ, която да ги в профил от реката.

Самочувствието на Весо Дебелия има съображение. Според неофициална информация, той е индивидът, който юридически е направил ликвидацията на ВИС, разпределил активите ѝ и пререгистрирал сдруженията ѝ в нови компании.

Според хора от групировката, Стоименов почнал да се усеща като нов притежател на хотелите и по тази причина не изключват с неговото самочувствие да е наранил мъчително конкуренцията, която провела отстраняването му.

След гибелта на предприемача го наследява вдовицата му Стефка. Според разнообразни информации тя остава близка на някогашните висаджии, с които е работил брачният партньор ѝ, оповестява filternews.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР