Крум Зарков от БСП смята, че засега служебното правителство работи

...
Крум Зарков от БСП смята, че засега служебното правителство работи
Коментари Харесай

Крум Зарков: Санкциите на САЩ са безпрецедентен удар по имиджа на България

Крум Зарков от Българска социалистическа партия счита, че към този момент служебното държавно управление работи добре в насоките, които си е сложило, а точно – организация на почтени и транспарантни парламентарни избори и проверка на миналата власт. Според социалистът оценка за работата на служебния кабинет ще може да се даде в края на мандата му.

" Явно се водят тежки преговри за машините за гласоподаване. Разбирам, че и министър председателят взе участие в тези договаряния. Най-хубавото е, че Министерски съвет и ЦИК работят единно по тази тематика и аз съм уверен, че няма да има проблем с машините. Машинното гласоподаване трябваше от дълго време да бъде въведено, само че се отлагаше от предходните ръководещи. Казвал съм го и преди - и машините, и бюлетините имат своите плюсове. Когато обаче се обединят двата типа гласоподаване, се губят тези плюсове. От Българска социалистическа партия постоянно сме казвали, че в секциите с над 300 гласоподаватели би трябвало да е единствено машинно гласоподаване. Сега би трябвало да има една добра осведомителна акция за машинното гласоподаване. Няма нищо ужасно в гласуването с машина и то няма да е повода за една възможна ниска изборна интензивност ", съобщи Зарков в предаването " Още от деня " по Българската национална телевизия.

" Темата за подслушването трови от години политическата обстановка в страната. За мен идващият парламент би трябвало един път за постоянно да реши този проблем. Законът за СРС-та е съсздаден опрез 1997 година и единствено за последните 10 години е поправян над 20 пъти. Въпросът е доста тежък и би трябвало по някакъв метод тези кавги да се прекратят ", добави той.

" Мисля, че към момента не сме си дали сметка какво тъкмо се случи със глобите по закона " Магнитски ". Това е невиждан удар против имиджа на България. Заради глобените и тези, които разрешиха тази корупция да се вихри, понасяме това леке. Скандалът е голям и се дължи на ръководещите през последните години, които не направиха нищо по тематиката корупция. За тези удари не са ни отговорни Съединени американски щати, не сме отговорни и ние жителите - виновността напълно е на всички, които разрешиха тази корупция да се случи ", уверен е Зарков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР