Крум Атанасов е дилър на злато със сериозна клиентела. Напоследък,

...
Крум Атанасов е дилър на злато със сериозна клиентела. Напоследък,
Коментари Харесай

Как се търгува със злато, за какво да внимават инвеститорите

Крум Атанасов е дилър на злато със сериозна клиентела. Напоследък, както е особено за интервалите на неустановеност, той регистрира повишаване на броя на клиентите. Те са повлияни от международните политически спорове, спадащите лихви на банката, сигналите за настъпваща криза.

Към скъпия метал все по-често протягат ръка млади с хора с положителни приходи от сферата на осведомителните технологии и други печеливши промишлености.

Златото е дълготрайна инвестиция.

Инвеститорите главно са три съществени вида с друго държание - някои не харесват златото, защото избират сериозния риск; други имат уравновесено поведение; трети влагат главно в злато, защото избират сигурността. Много постоянно златото е детайл от портфейл и се употребява да компенсира риска в другите принадлежности. Така при положение на криза поскъпналото злато балансира загубите от обезценените акции. При остри рецесии златото освен резервира цената си, а постоянно даже нараства вследствие на нарасналото търсене. Затова капиталовото злато значи сигурност

Долар, биткойн, злато - след 10 години единствено златото е несъмнено, че ще го има и няма да е обезценено.

Инвестиционното злато има ясна борсова стойност и цената при покупка или продажба цената се движи към нея с отклонения до 10%. Това е разликата със златните бижута, дилърите ги изкупуват единствено по грамаж, което е доста под цената им и по-късно се претопяват.

За да си спестите непотребни неприятности, купувайте единствено от дилъри, те познават пазара и няма да ви излъгват, поучава Атанасов. Когато купувате, проверете наложително за съществуването на нужната маркировка.

Крум Атанасов - дилър на капиталово злато изяснява кои са лицензираните артикули.

Крум Атанасов: Важен съвет за вложителите е при придобиване на злато да следват правилото за делимост - в случай че се наложи да продадете част притежанието си за персонални потребности, да не сте притиснат да се разделяте вкупом с цялото количество злато, което имате. В този смисъл е по-добре да придобиете 10 кюлчета от 100 грама, а не едно от един кг. Разбира се, би трябвало да пресметнете и че при по-дребни разфасовки грам злато коства повече.
Например, в случай че разполагате с 9 хиляди лв., помислете дали да купите това кюлче или да инвестирате в по-дребни златни инвестиции.

Нагласите и упованията на вложителите са разнообразни. Атанасов поучава, в случай че решите да вложите пари в злато първо да пробвате с дребни суми, с цел да видите по какъв начин се случва търговията, преди да се хвърлите в по-големи покупко-продажби. Въпреки, че златото е знак на разкош и разсипничество на пазара се оферират разнообразни артикули - дребните вложители да вземем за пример, могат да влагат при опция парите си в монети на по-малка стойност, да кажем 300 лв.. За междинен се смята вложител, който е подготвен да отдели сред 20 и 50 хиляди лв., а има, несъмнено, и богати хора, които влагат милиони. Ето и един образцов съвет за другите по мярка инвеститори
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР