Круизният оператор Costa Cruises, част от глобалния холдинг Carnival Corp.,

...
Круизният оператор Costa Cruises, част от глобалния холдинг Carnival Corp.,
Коментари Харесай

Costa Cruises отново отлага старта на средиземноморските круизи

Круизният оператор Costa Cruises, част от световния холдинг Carnival Corp., разгласи следващо отсрочване на възобновяването на круизите до май 2021 година Това решение се изяснява с рестриктивните мерки в действие в Италия и други европейски страни, които в действителност вършат невероятно туристите да слизат на брега, когато лайнерите се идват в пристанищните градове.

Така Costa Smeralda ще тръгне на първия си круиз в Италия на 1 май с 3, 4 и 7-дневни направления, като ще посещава Савона, Ла Специя, Чивитавекия, Неапол, Месина и Каляри.

От 12 юни Costa Smeralda ще се завърне към едноседмични круизи в западното Средиземноморие с визити в Италия (Савона, Чивитавекия и Палермо), Франция (Марсилия) и Испания (Барселона, Палма де Майорка).

Вторият транспортен съд - Costa Luminosa ще одобри първите пасажери на 16 май. Това ще бъде седемдневна обиколка от Триест до крайбрежията на Гърция и Хърватия.

Всички други круизи, планувани преди края на май и невключени в обновената стратегия на Costa Smeralda и Costa Luminosa се анулират.

Costa Cruises отбелязlа, че рестартирането на круизната услуга се прави в сходство с Протокола за сигурност на компанията, който включва ограничавания върху заетостта на лайнера, PCR тестване на посетители и членове на екипажа, инспекции на температурата по време на слизане и прехвърляне на борда, безвредни екскурзии на брега, физическо разстояние на лайнера и в круизните терминали, както и нараснали санитарни и хигиенични условия и уголемен лист от медицински услуги на борда, потребление на защитни маски, в случай че е належащо.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР