Круизният кораб е дълъг 323 метра и разполага с 2125

...
Круизният кораб е дълъг 323 метра и разполага с 2125
Коментари Харесай

Първият круизен кораб на Китай Adora Magic City започна пътуване

Круизният транспортен съд е дълъг 323 метра и разполага с 2125 пътнически кабини с общ потенциал до 5246 пасажери.

Китай възвестява навлизането си в интернационалната круизна промишленост с първия си вътрешно издигнат огромен круизен транспортен съд. След дълго създаване и голям брой стадии, маркирани в медиите, Adora Magic City отплава на първото си комерсиално корабоплаване на 1 януари 2024 година Освен че се чества като достижение за китайското корабостроене, компанията е първата огромна локална круизна линия, която се стреми да се разшири районно, като води развиването на китайската промишленост с в допълнение строителство на круизни кораби.

Компанията, която започва като взаимно дружество сред Китайската държавна корабостроителна корпорация и Carnival Corporation, отбелязва, че са подхванали осем години изследвания, с цел да започват новата компания. Корабът включваше пет години планиране и строителство, защото CSSC методично разработваше всяка от областите, нужни в структурата на круизния транспортен съд. Fincantieri действаше като съветник по време на процеса и голям брой интернационалните снабдители също бяха включени в плана.

Въпреки че круизният транспортен съд от 135 500 бруто тона е основан на дизайн, създаден от Carnival и Fincantieri, китайската компания акцентира, че той е съгласуван с вътрешния пазар и упованията на китайските пасажери. Те споделят, че корабът интегрира източната и западната хармония и улеснения. Съобщава се, че декорът се основава значително на Пътя на коприната и Морския път на коприната, които също ще бъдат в центъра на круизните интервенции.

Съобщава се, че Adora Magic City, известна с разговорното си име Ada Modu, е качила над 3000 пасажери за първия круиз. Тя отплава от интернационалния круизен терминал Wusongkou в Шанхай на пътешестване, планувано за шест нощувки, като посети Япония и две пристанища в Южна Корея. Adora е възнамерявала 80 круиза за 2024 година, като в началото ще употребява кораба за по-краткотрайни пътувания до близки дестинации. Планът изисква прибавяне на круизи с по-голяма дълготрайност до повече дестинации по Морския път на коприната, откакто вторият новопостроен круизен транспортен съд бъде доставен през 2025 година Компанията също ръководи използван круизен транспортен съд, добит от Costa Cruises като част от образуването на взаимното дружество с Carnival Corporation.

Ada Modu разполага с 2125 пътнически кабини с общ потенциал до 5246 пасажери. Корабът е дълъг 1060 фута (323 метра).
Като всички модерни круизни кораби, той разполага с необятен набор от улеснения за пасажерите. Те акцентират повече от 20 ресторанта и бара с храна и питиета в китайски жанр, дружно с повече от 2000 квадратни метра за търговски център, който се счита за най-големият на круизен транспортен съд. Основният спектакъл побира близо 1000 пасажери. Много от дизайните и услугите на борда на кораба са съобразени с усетите на китайските клиенти, само че корабът употребява интернационална организация за личен състав с европейски офицери и многонационален екипаж.

Китайските управляващи нарекоха влизането на кораба в употреба огромно достижение за страната. Ян Гуобинг, ръководител на CSSC Cruise Technology Development, сподели, че планът е оказал помощ на Китай да създаде първия си народен екип за планиране на круизни кораби и е култивирал интерес към бранша.

Китай стартира да позволява обновяване на круизните пътувания предишното лято след пандемията, само че единствено за локални компании. Adora Cruises получи преднина преди интернационалната й конкуренция да се върне на пазара тази година. Royal Caribbean International ще възобнови плаването от Китай през април 2024 година, а MSC Cruises също сподели, че ще възобнови обслужването от Китай. Преди пандемията доста от огромните интернационалните марки имаха кораби, основани в Китай и се чака с течение на времето спомагателни интернационалните круизни кораби да се върнат на пазара. Преди пандемията Китай беше един от най-бързо разрастващите се сегменти на круизната промишленост.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР