/КРСС/ Легендите на бокса Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши не

...
/КРСС/ Легендите на бокса Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши не
Коментари Харесай

Майк Тайсън и Рой Джоунс - младши не излъчиха победител в легендарна битка

/КРСС/ Легендите на бокса Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши не излъчиха победител, завършвайки при тъждество в 8-рундовия мач в Лос Анджелис. Двамата демонстрираха, че даже и в преклонна възраст могат да покажат на света какво могат, написа gong.bg.

54-годишният Тайсън не се е бил публично от 2005 година, когато загуби от Кевин Макбрайд, а 51-годишният Джоунс за последно бе на кръга при успеха над Джеф Лейси през 2009-а, въпреки да е взел участие в доста други демонстративни боксови дуела.

I РУНД

Майк Тайсън стартира в типичния си жанр и нападна с удари в тялото на Рой Джоунс. От своята страна боксьорът с белите къси панталони опита да редуцира дистанцията и двамата се откриха в линч в средата на кръга.

До края на първия рунд Тайсън опита нова офанзива, само че гонгът отброи края на първия рунд.

II РУНД

Рой Джоунс нападна Майк Тайсън в самото начало на втория рунд, само че двамата още веднъж попаднаха в клинч и съдията трябваше да се намесва. Шесткратният международен първенец изглеждаше по-свеж, до момента в който Железният Майк търсеше близка отдалеченост, с цел да нанесе тежките си удари.

Секунди преди края на рунда двамата още веднъж се вкопчиха един в различен и си нанесоха удари от близко.

III РУНД

Майк Тайсън потегли незабавно в офанзива и нанесе тежък удар в тялото на Рой Джоунс. От своя страна боксьорът още веднъж потърси клинч и двамата си нанесоха тежки удари от близка отдалеченост.

В средата рунда реферът спря за секунди срещата, откакто Тайсън нанесе удари непозволено главата на Рой Джоунс. След това Железният Майк опита нова офанзива, само че шесткратният международен първенец сподели повратливост и избяга от ударите.

IV РУНД

Майк Тайсън за следващ път започва нападателно, само че Рой Джоунс ловко „ затвори " противника си с клинч и съумя да предотврати офанзивата. Двамата още веднъж влязоха в клинч и си размениха удари от близко.

Секунди преди края на кръга, Железният Майк нападна с десен в тялото, само че с левия не съумя да откри задачата и това бе краят на четвъртия рунд.

V РУНД

В самото начало на петия рунд Рой Джоунс потърси още веднъж близка отдалеченост. Двамата боксьори си нанесоха удари от близка отдалеченост. Целта на шесткратният международен първенец бе да измори противника си и да не разреши на Железния Майк да нанесе удари.

В края на петия рунд Рой Джоунс нанесе удари с десен в главата на Тайсън, само че Майк отговори също с точни попадения. Двамата размениха по няколко удара в средата на кръга, което бе всичко за петия рунд.

VI РУНД

В шести рунд Майк Тайсън започва с удари в тялото на Рой Джоунс, само че още веднъж противникът му потърси клинч. След това Джоунс се изтегли малко обратно и нанесе удар в главата на Тайсън,

Железният Майк опита да нанесе тежък удар с ляв, само че не съумя. До края на рунда двамата започнаха по-предпазлива тактичност и това беше всичко за тази част.

VII РУНД

В началото на седмия рунд двамата още веднъж се откриха в клинч. След това Рой Джоунс нанесе бързи удари в тялото на Тайсън. Майк опита да предотврати офанзивата с контра, само че шесткратният международен първенец парира.

Рой Джоунс ловко водеше борбата като намираше точния миг за офанзива и за ликвидиране на темпото. Железният Майк опита с крайна офанзива, само че Джоунс добре съумя да избегне офанзивата му.

VIII РУНД

Дойде време и за последния рунд в този именит мач. Майк Тайсън опита да нападна, след което двамата размениха удари от близка отдалеченост.

Тайсън нападна с ляв, само че Рой Джоунс отговори с десен в главата на Майк. Минута преди края на рунда двамата попаднаха още веднъж в клинч. Веднага по-късно Тайсън нападна с удари в тялото на Джоунс. Рой още веднъж ловко избегна офанзивата и държеше близка отдалеченост. Това беше и последният миг от мача.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР