КРОССИндийският космически апарат Чандраян-2 извърши успешно втората маневра за издигане

...
КРОССИндийският космически апарат Чандраян-2 извърши успешно втората маневра за издигане
Коментари Харесай

Космическият апарат Чандраян-2 се издигна на по-висока орбита

КРОСС

Индийският галактически уред " Чандраян-2 " извърши сполучливо втората маневра за издигане на по-висока орбита по пътя си към Луната, заяви ДПА. Всички параметри на апарата са естествени.

Следващата маневра за издигане на по-висока орбита ще е в понеделник. Очаква се " Чандраян-2 " да стигне до Луната до 20 август.

Космическата станция " Чандраян-2 " със спускаем уред и луноход на борда беше изстреляна на 22 юли. Очаква се кацането на южния полюс на Луната да е на 7 септември.

Южният полюс на Луната е изключително завладяващ за учените, защото по-голяма част от него в съпоставяне със Северния се намира в сянка, предлагайки по-голяма опция за съществуването на вода.

В първата си лунна задача Индия изпрати през 2008 година апарата " Чандраян-1 " в орбита към естествения сателит на Земята. Мисията оказа помощ да се удостовери съществуването на вода. В първата си междупланетна задача през 2013-2014 година страната изведе сателит в орбита към Марс.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР