Кромид лук за дома Обикновеният лук може да се използва

...
Кромид лук за дома Обикновеният лук може да се използва
Коментари Харесай

Кромид лук за дома – неочаквани ползи и употреба

Кромид лук за дома

Обикновеният лук може да се употребява освен при готвене. Лукът е същинско богатство за всяка стопанка!

Лукът прогонва комарите. Нарежете го на пръстени и го оставете във вода. Лукът има и антибактериални свойства, което значи, че сокът му ще помогне при ухапвания от инсекти – облекчава дразненето и зачервяването.

Лукът, изненадващо, ще помогне за премахването на петната от пот по облеклата – просто капнете сок от лук върху петното, оставете го да работи известно време и изперете, както нормално. Лукът се бори и с мръсотията по светлите облекла и обувки. Изтъркайте мръсното място с лук, оставете го за известно време и изперете в пералнята или на ръка.

Полезните свойства на лука в всекидневието не свършват дотук! Почистете решетката след барбекю – лукът освен ще обезврежда неприятната миризма, само че и ще се оправи с въглеродните отлагания. Просто изплакнете решетката под вода след процедурата.

Червеният лук, нарязан на четвъртинки дружно с люспата, ще добави апетитен и прелестен розов нюанс на пилето. Просто го сварете дружно с лука и люспите и тогава пилешката салата ще има прелестен колорит. Между другото, знаете ли, че с цел да премахнете неприятната миризма на лук от устата, просто би трябвало да изядете няколко части бадеми или орехи?

 Лукът прогонва комарите и оказва помощ при ухапвания

Вижте още: Красив и гръмък модел плетка

И, несъмнено, лукът се употребява необятно в козметологията. Момичетата интензивно употребяват сок от лук като маска за коса, която задейства космените фоликули и подтиква растежа на косата. Достатъчно е да вършиме такава маска от 30 минути до 1 час. Можете да добавите малко мед и зехтин към маската за по-добър резултат.

 Лукът прогонва комарите и оказва помощ при ухапвания

Можете да изсушите лука във фурната. Добавете го към всевъзможни пикантни печени артикули и ще бъдете прелестно сюрпризирани от прелестния мирис и усет!

Това бяха една дребна част от употребите на кромид лук за дома.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР