Кризите в света се преплитат, но нашата цел е не

...
Кризите в света се преплитат, но нашата цел е не
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Целта е не просто да не влезем в рецесия, а и да увеличим икономическия ръст

Кризите в света се преплитат, само че нашата цел е не просто да не влезем в криза, а да използваме момента и да увеличим доста икономическия си растеж, сподели министърът на стопанската система Никола Стоянов пред публицисти преди среща с представители на австрийския бизнес у нас.

Министър Стоянов стартира поредност от срещи във формат " закуска с вложители ". Разговаряме съществено с българския бизнес през браншови организации и работодателски организации, само че в този момент желаеме да чуем непознатите компании, посочи той.

Целта е представителите на задграничния бизнес у нас да имат директна и регулярна форма на връзка с отрасловия министър. В неофициална среда през днешния ден ще чуем техните проблеми, което ще ни помогне да се подготвим по-добре за промени в Закона за поощряване на вложенията и за организация на индустриалните ни зони. Искаме да им дадем бърза писта, по която те могат да стигнат до министъра, сподели Никола Стоянов.

Основната ни помощ за компаниите беше да им осигурим сила. Осигурихме сила и то на положителни цени. Затова желаеме непознати компании да влагат в страната, а наши компании да заемат свободни пазарни ниши в Европа, добави Стоянов.

На края на договарянията сме за вложения за 200 млн. евро, като някои от компаниите ще бъдат оповестени скоро, даде обещание министърът. Вече търсим не просто вложения, а вложения с добре платени работна места или такива с висока добавена стойност, която да остава в България, сподели още служебният министър на стопанската система.

 

                Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР